icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5237419
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
19 juni 2024 14:57
3

Det enda leder till det andra

Det enda ledde till det andra och plötsligt står jag ute på gårdsplanen med den nya motorsågen och kapar björkved. laugh

Det är ju en sorts styrketräning det också, jag tror inte vedkapning finns men jag sätter väl upp det som styrketräning i loggen så får vi se hur det här går. Jag kommer inte att ha lust att använda mig av gymmet idag kan jag säga, hur fint jag än gjorde det igår laugh

2a2f1f09-1245-468c-bddd-dcba47207cbf.jpg

Det ser inte ut som en stor hög kanske, men jag gjorde bort mig lite i våras när de gallrade. Jag bad dem nämligen lämna lövträden framme på gatan, och det blev rejält mycket det! Och en del stora busar dessutom!

Jaja. När de var helt färska orkade jag inte rubba dem, men nu har de börjat torka lite. Maken och jag lyckades få ner några av dem, så jag kunde kapa och han klöv.

Det här kan komma att ta tid surprise

Men jag vill verkligen inte behöva köpa ved en gång till, som i vintras när det tog slut. Hur skulle pappa kunna veta att det skulle gå åt så mycket, jag gick på hans beräkningar och även om hans alzheimers gör honom virrig vet han fortfarande hur många kubik det går åt på en vinter så som han eldade.

Misstaget i beräkningen var ju att vi eldar mer, duschar oftare och vill ha det varmare inomhus.  

Men nu vet vi det, och jag tänker inte få slut på ved igen. smiley

I ett anfall av ambition tyckte jag att "vi kan ju fortsätta imorgon", när jag inte orkade mer för dagen. Det, inser jag själv, kanske inte blir av beroende på hur mycket träningsvärk jag för av det här!

Lat som jag är äter jag mina soppor till lunch, jag orkar inte planera så mycket just nu så jag kör på samma gamla vanliga, men nu har jag köpt hem en ost med lite lägre fetthalt. 17% är en bra kompromiss, för låg fetthalt är inte gott men för hög blir inte så bra det heller. Nån biskop eller vad de nu kallade den, Allerum tror jag det var. Smakrik för att vara lite fett.

Maken har bestämt att det blir wok ikväll, kyckling, grönsaker, lite olja och kryddor. Bulgur till det. Inte så illa väl?

Det är precis som att en sak ger en annan. Jag tror inte detta hade blivit om jag inte hade börjat rodda i gymmet igår. Det enda ger det andra, man fixar lite här, lite där och vips är man igång. Den här gången vet jag att motorn är min man, som märkte hur ledsen och besviken jag var på mig själv. 

Inga pekpinnar, bara "men då gör vi så här" och så styr han upp. Handlar hem sånt han vet fungerar för mig, ser till att det finns bra saker att välja mellan och sorterar bort de dåliga alternativen så att jag inte ens behöver överväga frestelsen.

En så underbar stöttande livskamrat skulle jag önska att alla kunde få ha. heart

Ha nu en underbar midsommar, om jag inte hinner dyka in här innan dess. Vi ska fira med pappa och hans sambo på dagen och med barn och barnbarn på kvällen, så slipper pappa stim och stoj, och det blir lite att stå i tills dess.

Kram på er heart

Gillar

Kommentarer

 • 19 juni 2024 15:45
  Elka

  Att ha egen ved är ju guld värt idag....och bra träning får du på köpet. 😊

  En sådan bra man som du har växer inte på träd....så håll hårt i honom!

  Önskar dig en fin midsommar också!

 • 19 juni 2024 20:43
  BirtheX

  Härligt LadyG. Du sköter veden och mannen ordnar med maten åt dig.. Schysst arbetsfördelning. Vi fick in den sista veden igår som har legat ute och torkat till nu... ( ja ja jag vet... vi fick ko-ko i vedhögen i år igen smiley)   Tillfredställelsen när klabbarna ligger i prydliga rader i lidret går inte av för hackor 

  Enligt mannen ska man egentligen ta av fjolårsveden kommande vinter och den vi fick in nu ska ligga till sig till nästa år... Men vi hade diskbråck osv i familjen förra året så det blev inget då. Nåja,  som du säger så länge man slipper köpa ved så kan man vara mycket nöjd.

  Glad midsommar!

  Senast uppdaterad 19 juni 2024 20:45

 • 19 juni 2024 21:01

  Elka, BirtheX tack!  heart

  Träningsvärken kommer att vara brutal, jag kan ha tagit i lite väl entusiastiskt när jag väl kom igång men det är smällar man får ta antar jag laugh

  Man får göra så gott man kan, mer kan ingen begära yes

   

Logga in för att skriva en kommentar.