icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2654274
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
8 augusti 2019 22:37
6

Den bara exploderar!

Ni kanske kommer ihåg min stackars squash som jag hade i pallkrageväxthuset? Den som växte och blev så stor att jag var tvungen att flytta den? Jo, alltså... Jag blev tvungen att flytta den igen, eftersom pallkragen vi satte den i inte ska vara kvar. Så jag grävde upp plantan och flyttade den till en ny pallkrage, och var säker på att "nu dör den, men vi fick några riktigt fina frukter av den i alla fall".

072148f6-f027-49f9-b5ca-cd803b3f343f.jpg

Jag underskattade den tydligen för den satte genast nya blommor efter att jag skördade de färdiga frukterna och den ser mer välmående ut än någonsin. Jag är glad, förstås, men förvirrad. Squash tycker om tuff behandling och hårdhänt hantering?

Jag kan verkligen ingenting om den där plantan så jag vet inte vad jag håller på med, lika lite som jag kan något om tomater. Ändå håller tre busktomatplantor på att falla ihop under alla tomater, jag trodde inte man behövde stötta dem. Jag trodde de växte på ett sånt sätt att de klarade sig ändå, men tre av plantorna har jag måste binda upp för att de inte ska knäckas under alla tomater.

Det är verkligen roligt att odla, och det kommer att bli ännu roligare nästa år.

64a6a371-fd6d-43e1-af0f-d68c2ce18456.jpg

Nackdelen med det här var förstås att kosten havererade totalt. Jag glömde alldeles bort att planera middag mitt i allt det roliga, så det blev pizza. Ingenstans i någon budget ryms det egentligen pizza en vilodag (jag orkade inte springa när vi väl var klara i trädgården) men gorgonzolan var god och pizzan vällagad så jag är inte superbesviken. 

Däremot är jag väl medveten om att jag nog kommer att ha gått upp rejält i vikt imorgon.

 

Gillar

Kommentarer

 • 9 aug 2019 07:57
  Lovis

  Livet är ju härligt! Vilka skördar.... strunt i ett par hekto hit eller dit och njut...pizzan var ju god wink

 • 9 aug 2019 07:59
  Tita

  Du har det bra du som har två byggare Bob ☺️då blir det nåt gjort!

  Jag ser äpplen också på ert äppelträd???!det är mer än vi har. Två ganska stora träd men inga äpplen, i fjol dignade de av frukt. 

  Du jobbar snart bort pizzan!

 • 9 aug 2019 08:28
  gittan52

  Härligt med ett litet växthus! Där har vi tomater och slanggurka. Det är så underbart att äta en solmogen tomat!

 • 9 aug 2019 11:56

  Lovis, ja pizzan fyllde sin funktion och den var vällagad och trevlig och intogs i gott sällskap. Sådant är viktigt det också, och idag bör kroppen vara turboladdad med energi så träningen går nog jättebra smiley

  Tita, ja ett tag var vi fem personer som grejade med det där, pappa och hans sambo, maken, jag och Paula. Ja, äppelträdet satte fart rejält i år, jag vet inte vad som flög i det faktisk! Det saknar väldigt mycket bark och såg nästan döende ut förra året så det kanske kompenserar för det nu? Tvestjärtarna förstör ganska många äpplen dessvärre, men de ska väl leva de också. De äter ju bladlöss också, och det har jag inga i år. Inte ens på flädern! 

  Gittan52, ja det är en dröm som går i uppfyllelse! Jag ser mest fram emot gurka och tomater, kanske till och med en paprika om det vill sig väl. Jag har lyckats driva upp paprikaplantor förr, men säsongen har varit för kort utan växthus för att få några riktiga paprikor, bara småpluttar. Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag gör, men jag tycker mig ana att om man ger vatten och näring så löser det mesta sig alldeles på egen hand. laugh

   

 • 9 aug 2019 12:25
  gittan52

  I år var första gången en råtta hittat en väg in i växthuset och börjat gnaga på en slanggurka!
  Varje dag såg vi nya gnagmärken på den.
  Förhoppningsvis var den en ensam rackare och då ska vl slippa fler gäster i växthuset, för en har nu fastnat i en rättfälla!

 • 9 aug 2019 12:29

  Gittan52 oj! Jag håller tummarna för att det var en solo-gnagare! surprise

  Pappa hade en gnagare av något slag i växthuset som åt upp all blast, så det varken blev persilja eller rädisor förra året. Trots att de har katt, grannen har två. Listiga små rackare, de där mössen! Men fälla fungerade, och i år har den stått tom och grönsakerna o-gnadga.

   

Logga in för att skriva en kommentar.