icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917388
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
25 augusti 2016 12:47
9

De små vildkatterna

ba7b35e5-afb3-43b1-a90f-88e570588006.jpg

Vildkatter? De kanske var det en gång, men Iris (piprensaren på bilden) är numera väldigt avogt inställd till att bli blöt, hon vill sova i en mjuk och varm säng, hon är petig med maten och på det stora hela taget en väldigt bortskämd liten dam.

En gång var hon skygg, lite rädd och ganska nyfiken. Nu är hon bara nyfiken, klumpig och älskvärd. Man ser i ögonen att hon inte är rädd eller osäker, ibland är hon lite fundersam men det är allt. Nya människor är lite läskiga och fruktansvärt spännande. Då måste hon smyga på dem, sniffa på dem och fåna sig så att de ser henne. Sen kollar hon vad människorna gör, om de är roliga eller om de är gosiga. Allting går att leka med eller äta, ibland både och, utom det man ska sova på. Sådan är hennes värld. Matsaker, leksaker och sovsaker.

Hennes ohängda syster Allexis är ännu pjåskigare med maten än sin syster, fast hon är inte lika angelägen om att låta bli att bli blöt. Hon tycker tvärt om att det är ruskigt spännande att följa med in på badrummet och titta på när tvåbeningarna badar. Att bli klappad av en genomblöt hand är trevligt tycker Allexis. Som en enorm blöt tunga kanske? Hon blir alldeles tufsig och blöt in på bara skinnet ibland men hon spinner högljutt i alla fall och åmar sig. Även Allexis sover i sängen fast mer som en kanelbulle (bilden nedan) än en piprensare och när hon fått nog av sällskap klättrar hon högst upp på garderoben och lägger sig i sin korg.

88758fc1-f5e5-4e87-bc6e-c882adc9f2a5.jpg

Båda katterna är riktiga klätterapor, så vi har tre stolpar nu med hyllor och grejer. En i varje rum. Dessutom har vi byggt om bokhyllor och satt upp extra hyllor så att de kan komma fram var de vill, när de vill utan att riva ner saker. Det lär sig kattägare ganska fort: Katten kommer fram. Vill katten upp så kommer katten upp. Vad som kommer ner på kuppen är en annan femma.

Fast är det så konstigt, om man tänker efter? Vår bostad är hela deras värld, det är väl självklart att vi måste göra den spännande och omväxlande. Tänk så otroligt tråkigt det skulle vara annars!!!. Det är vårt jobb att se till att deras värld är en bra värld, att de har tillgång till det de behöver och att de är trygga.  

Gammelkattan visar vart skåpet ska stå emellanåt, främst genom att klättra upp på något och daska småkattera i huvudet eller genom att galoppera runt och se knäpp ut. När småkatterna sen skenar efter för att se vad hon håller på med stannar hon, fräser åt de chockade småkatterna och sen studsar hon vidare. All rättvisa utgår från gammelkattans tassar, det är hon som bestämmer vem som äter i vilken skål och det är hennes privilegie att få sova i de bästa korgarna eller lådorna, och vi har sett till att ha många, om hon vill det.

De små dyrkar henne, lite mer på avstånd nu för tiden. När de var mindre kunde de kasta sig över henne vilt kurrande, gosande och fnattiga. Gammelkattan var den häftigaste katt de någonsin sett och de följde henne överallt, ibland så påfluget att de fick en dask i huvudet. De dyrkar henne inte mindre nu, men de har fattat det där med att ge utrymme och lämna i fred ibland också.

29b1d592-37ef-44ac-a854-fae9ed7ed488.jpg

Det är när jag möts av den där blicken, lugn och orädd, som jag vet att vi gör rätt. Det är när jag vaknar med genomsvettiga fötter för att en av katterna sover tvärs över dem som jag misstänker att de kanske till och med tycker om mig. Det är när lilla kissen tassar på mig och vill bli kliad bakom örat som jag tror på det.

 

Gillar

Kommentarer

 • 25 aug 2016 13:36
  Lovis

  Underbart fint skrivet smiley Jag har två kattbröder på sju år, hade sex stycken från början men de blev gamla och skuttar runt i katthimlen nu.

 • 25 aug 2016 13:56
  Emmi11

  Härlig presentation av husets fyrbeningarsmiley

 • 25 aug 2016 14:05

  Tack smiley
  De är mina ögonstenar, och de vet om det laugh

 • 25 aug 2016 14:48

  Kan inte ha kisse nu, frun allergisk, men jag hade en katt pojke som hade egen talrik vid bordet satt som en maniska med 2 tassar på bordet, försökte fresta honom att äta någott jag ställde nära, han dräglade nästa när godsakerna stod en 1 dc i från men han tog bar det man lade på talriken lustig kisse och han var min.

   

   

 • 25 aug 2016 15:31

  De har sina speciella egenheter, var och en av dem heart

 • 25 aug 2016 18:08

  Fina djur 😺😺😺

 • 25 aug 2016 18:10

  Tack laugh

  Har för mig att Ernst K. sa att "Om det ligger en katt i ett rum och sover finns det inte mer en inredare kan göra där", och även om jag inte alltid tror på att Ernst finns (ahan är lite för bra för att vara sant) så tror jag han kan det där med katter i alla fall wink

 • 25 aug 2016 19:44
  Tita

  Oj vad de är fina och bilderna visar verkligen hur trygga de är!

 • 25 aug 2016 22:14
  Bella50

  Älskliga djur. Har 3 själv.👍

Logga in för att skriva en kommentar.