icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2650814
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
13 januari 2020 12:42
3

Bra början

Det började bra, trots att jag fyllde på ordentligt efter långpasset igår med fråmst kolhydrater så visade vågen ett lydigt skutt nedåt. Precis som jag förväntade mig. Det ska bli spännande ikväll, Paula ska börja på mini-sim. Jag vill väldigt gärna att hon lär sig simma så snart som möjligt, och lokala simskolan är en bra plats att förverkliga det på. Det börjar med plask och lek med andra barn i gruppen mini-sim, och går vidare allt eftersom barnen blir vana vid vatten. 

När jag kommer hem är det bara att svida om och ge sig av till gymmet, eftersom jag har min egen träning att sköta också. Styrketräningen är basen, en av nycklarna till varför det går så bra som det gör. Att gå ner i vikt är en sak, men jag vill specifikt gå ner i fettvikt och helst inte förlora muskler. Då krävs det lite mer eftertanke än bara sluta äta si eller så, jag vet att jag tjatat om det förut.

Det går alldeles utmärkt att äta upp sig i vikt på vanlig mat. Jag tillhör kategorin som inte äter godis, snacks, fikabröd eller andra sötsaker. Jag dricker i stort sett bara vatten, kaffe eller, om jag vill lyxa till det någon gång, sockerfri läsk eller alkoholfri öl. Så gott som kalorifria drickor alltså. Jag tror det är stendumt att dricka sina kalorier.

Så vad är det jag gått upp i vikt på? För stora portioner, helt enkelt. För mycket mat. Kalorier är kung, även när man äter nyttigt. Och det är det som gör det jobbigt nu, för det finns ingen enkel genväg längre, jag kan inte bara skippa skräpmaten så rasar jag i vikt. Sånt skippade jag för tio år sedan, kanske mer, när jag gjorde min första viktresa. Det var enklare då. Jag hade fler dåliga vanor att korrigera som gav rejäla utslag på vågen.

Det kräver mer tålamod att "fixa problemet" den här gången. Mer eftertanke. Men ska jag kunna komma runt Stockholm Marathon behöver jag två saker: träna och äta rätt. Jag hoppas och tror att allt annat ska lösa sig längs vägen.

Det har gått förvånansvärt bra för Paula att sova i sin egen säng trots att ena sidan är borttagen. Hon springer inte omkring som jag trodde, hon smyger inte upp och leker. På mornarna väntar hon fortfarande på att någon ska komma in på hennes rum och säga godmorgon innan hon stiger upp. Jag undrar om hon inte greppat än att hon kommer ur sängen när hon vill, det verkar så. Jag väntar fortfarande på att hon ska komma på att sängen saknar ena sidan, verkligen förstå vad det innebär.

Ha en trevlig vecka allesammans!

Gillar

Kommentarer

 • 13 jan 2020 14:49
  Bella50

  Detsamma👍

 • 13 jan 2020 18:19
  Foxy

  Låter bra! Du kommer att fixa detwink

 • 13 jan 2020 20:44
  Jessand

  Härligt att det funkar bra för dig och att du förstått hur du ska fördela dina kalorier för det resultat du vill ha. 

Logga in för att skriva en kommentar.