icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3473891
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
30 november 2012 13:22
3

Bara en sån dag?

Kanske beror det på att byggjobbarna är i farten med sin borr, kanske är det vädret men jag retar mig på saker idag. Som att det faktiskt finns folk som ser ner på andra för att de vill vara snygga. Det har retat mig ett bra tag nu. Man ska vara smal, vältränad, sminkad, modemedveten, ha fixade naglar och snygg frisyr - [KURSIV]men man ska banne mig inte bry sig om utseendet?[/KURSIV] [FET]Skenhelighet i sitt esse.[/FET] Allvarligt, varför är det så fult att säga "Jag vill vara snygg" och varför får det en del att börja muttra om "egotripp", "ytlighet" och "blåst"??? Skönhet kommer innifrån, jag vet och det är sant och visst. Men är det så himla fel att hjälpa den lite på traven?!? Jag tycker faktiskt inte det. Vänd på det istället. Hur mår du om du går omkring med stripigt hår, luktar svett, kläderna är smutsiga och fula. Hur känner du dig då? Inget vidare va? Jämfört med hur det känns när du är fixad för fest är det ganska stor skillnad, eller hur? Så om man är lite dyster, kanske för att det är höst eller för att det bara är jobbigt just nu, kan det vara bra att göra något för sig själv. Fixa frisyren, en ny tröja, nya spetstrosor i någon läcker färg, bada skumbad i stearinljusens sken eller köpa ett nytt nagellack och fixa naglarna. Istället för tröstäta. Nu säger jag inte att alla ska bli helmejkade modelejon och svassa fram som om vi kom från Milano hela bunten. [KURSIV]Men ett mellanting vore väl inte så dumt. [/KURSIV]Vi kan väl få börja med att eränna att vi alla vill se bra ut, utan att bli anklagade för att vara fåfänga eller ytliga. Det kan ju faktiskt vara så att vi vill visa upp hur bra vi mår, hur fina vi känner oss på både in- och utsidan och bara vill få känna oss tillfreds med oss själva? Det kan vara en miljon anledningar, så varför förutsätter en del att det måste vara något negativt som ligger bakom? Det säger mer om dem än om oss, i och för sig. Nej, nog rasat. Det finns andra saker jag behöver göra idag också :-)

Kommentarer

 • 30 nov 2012 13:37
  Blendy04
  Alltid så klok :)
 • 1 dec 2012 22:30
  Word!
 • 30 nov 2012 13:45
  kaffe247
  Sant =)

Logga in för att skriva en kommentar.