icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2689728
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
29 oktober 2013 10:34
1

Balans

Man skulle kunna tro att jag legat i kaloribalans (jag vet att jag legat på underskott) så still som vågen låg idag. Inte ett hekto åt något håll, 64,2kg fortfarande med andra ord. Men skam den som ger sig, kroppen kämpar för att behålla allt den kan medan jag envisas med att inte lyssna. För egentligen misstänker jag att kroppen inbillar sig att jag borde väga ~70kg, jag har ju inte varit viktstabil på nya vikten i 2 år än. Ett halvår förslår inte när vi pratar om "Set Point" (den vikt kroppen tycker är den man borde väga, den vikt kroppen strävar efter att bibehålla). Jag har hört lite olika siffror på hur länge man måste bibehålla sin nya vikt för att övertyga kroppen om att byta Set Point, men 2 år verkar vara det de flesta föreslår. Om man ska göra någon form av plastik för t ex löshud eller liknande vill de att man ska ha varit viktstabil i 2 år innan de överväger operation. Sen ska man ju ha löshud att operera också, och tillräckligt mycket för att vara befogat att operera i men det är en annan sak. Det skulle kunna bli tröstlöst, om det inte vore för att jag vet att jag gör rätt och har ett grundläggande hum om varför det blir som det blir. En av de svåraste sakerna med att gå ner i vikt när man inte har så förskräckligt mycket övervikt att klaga på är just att det händer så lite att det ibland inte känns som att det händer något alls. Det är då man måste lita på att man gör rätt, att man valt en bra strategi och bara fortsätta köra. Resultaten kommer, även om kroppen stretar emot för allt vad den är värd. Idag ska jag försöka få till ett löppass igen, jag vet fortfarande inte hur eller var eller när men nått ska det bli. Stormen har ju redan dragit förbi så det är lugnt i träden igen :-)

Kommentarer

  • 29 okt 2013 13:47
    lazylisa
    Jag har aldrig nått mitt slutgiltiga mål någon gång när jag försökt gå ner i vikt, så jag har inte hunnit tänka på det där med att vara viktstabil än, men tack för att du planterade ett frö, och lycka till inför nästa vägning! :)

Logga in för att skriva en kommentar.