icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917440
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
30 oktober 2016 11:40
11

Bättre och bättre dag för dag

"Spring forward, and fall back" lärde jag mig en gång på engelskan. Det fastnade, inga utemöbler eller grillar i världen har lyckats ersätta engelskamagisterns lilla ramsa och det är i alla fall 30 år sedan nu. Tänk om de kunde bestämma sig någon gång, antingen eller, men sluta hatta med sommar- och vintertid. Jag struntar egentligen i vilket vi har, bara vi håller oss till en av dem.

Jag var ännu mer less på det på den där gamla onda tiden när inget ställde om sig själv heller, utan man fick göra rundan på kvällen före läggdags och ställa fram eller bak klockorna manuellt. Ush, det var gamla onda tider. Nu sköter det sig åtminstone självt.

Foten är bättre även om den inte är bra. Den har varit lite svullen, som om jag samlat vätska i den ett tag men nu börjar det ge med sig och med det klingar också den värsta ömheten av. Jag fegar och törst inte gå ordentligt på foten, det blir lätt så när man är rädd för att det ska gör ont. Jag haltar alltså inte för att jag har ont, utan för att jag är rädd för att få ont. Ironiskt.

2e63dd07-b8b4-4be4-b617-3767ecf82aa6.jpg

Experimenten i köket fortsätter, den här gången gav jag mig på ostkaka. Jag har ett recept på snabb ostkaka, fuskkaka med keso, som jag trixar med och en utvidgning av det receptet är att drälla ner äpple och vanilj i smeten. Det blir faktiskt väldigt gott. Jag tänker inte ens försöka påstå att de är lika goda som Småländsk ostkaka, som står huvudet högre än alla andra recept på ostkaka med de är bra substitut. Hur ofta har man tid att vakta på mjölk i flera timmar och se om den eventuellt separerar. Det tar ännu längre tid om separeringen misslyckas första gången.

9cdf0cbd-d26e-43f8-99c8-8e008bae2b29.jpg

Häromdagen gjorde jag en gryta grovt inspirerad av ungersk gulasch, jag kan inte säga att det var en gulasch eftersom jag saknade några nyckelingredienser och det upptäckte jag förstås inte förrän jag börjat och kommit så långt att det var för sent att vända. Men det blev en bra gryta ändå, man får göra det man kan med det man har. Det räcker ofta gott!

25b29d78-ae2f-49f0-94ea-0bccc8fe4eb6.jpg

Korv står fortfarande på önskelistan att göra, jag behöver planera det där lite mer innan jag törs testa. Men sen ska jag ge mig på det också!

 

Gillar

Kommentarer

 • 30 okt 2016 12:28
  Bella50

  Ser smarrigt ut.

  Har också gjort ostkaka på keso( längesen nu) . Fullt ätbart men inget går upp emot den "riktiga" småländska.

  Bra variant med äpplen smeten. 👍Innovativt 😆

  Du är ju en riktig fena i köket nu 👏👏

  Är lite nyfiken på gotlandsvarianten med saffran. 

  Krya på dig med "onda foten"

  PS. Vi har en del manuella programmeringar kvar. 7 olika timers för belysningar bl.a. Här är mörkt i skogen...så det behövs för en mörkrädd jungfru 😬DS.

  Senast uppdaterad 30 okt 2016 12:36

 • 30 okt 2016 12:54

  Tack Bella50! Jag är jätteförsiktig med foten ett tag till, jag har ju att göra ändå! Det är ett mirakel att jag håller vikten....!

  Vi fick sådana enorma mängder äpplen från kolonilotten, när det spred sig där ute att vi ville ha så vi fick lite mer än vi kunde hantera laugh
  Fast jag klagar inte, nästa år kanske det inte blir lika bra år så då vill man ju ha i frys och skafferi.

  Gotlandspannkakan är jättegod, jag provade den inför jul häromsistens och den är mäktig! Man får inte ha bråttom sen wink

   

 • 30 okt 2016 15:52

  Jag har en dam som varje år på skördemarknaden säljer, en squash kaka som är godarenen en originalet, smålänska ost kakan som jag gillar och hon släpper inte receptet, går i familjen säger hon.

 • 30 okt 2016 16:40

  Fasen vad fint det ser ut! smiley

  #blirhungrig

 • 30 okt 2016 17:15

  Afkrut, klart hon håller hemligheten för sig själv om hon ska sälja den på marknaden, du får köpa på dig så det räcker till nästa gång wink

  Tack Johan, det enda som saknas är att kunna förmedla den fylliga doften av långkok också laugh

 • 30 okt 2016 17:32
  Bella50

  Åh , vilken fin hemsida du/ni har. Inte dåligt för en "nybörjare"i köket....

 • 30 okt 2016 17:43

  Tack Bella50! Vad glad jag blir, jag är kanske inte så mycket nybörjare längre men jag kunde inte särskilt mycket när jag började för 1,5 år sedan laugh
  Man kan lära sig rätt mycket om man är intresserad och nyfiken laugh

  Senast uppdaterad 30 okt 2016 17:47

 • 30 okt 2016 21:08
  gasten

  Det såg riktigt gott ut alltihop !

 • 30 okt 2016 21:22

  Tack gasten!

 • 30 okt 2016 21:39

  Jag gillar med din hemsida, har testa flera recept, varit mycket goda,

 • 30 okt 2016 21:40

  Tack Afkrut! Vad trevligt, nu blev jag glad! laugh

Logga in för att skriva en kommentar.