Bättre och bättre dag för dag
"Spring forward, and fall back" lärde jag mig en gång på engelskan. Det fastnade, inga utemöbler eller grillar i världen har lyckats ersätta engelskamagisterns lilla ramsa och det är i alla fall 30 år sedan nu. Tänk om de kunde bestämma sig någon gång, antingen eller, men sluta hatta med sommar- och vintertid. Jag struntar egentligen i vilket vi har, bara vi håller oss till en av dem.
Jag var ännu mer less på det på den där gamla onda tiden när inget ställde om sig själv heller, utan man fick göra rundan på kvällen före läggdags och ställa fram eller bak klockorna manuellt. Ush, det var gamla onda tider. Nu sköter det sig åtminstone självt.
Foten är bättre även om den inte är bra. Den har varit lite svullen, som om jag samlat vätska i den ett tag men nu börjar det ge med sig och med det klingar också den värsta ömheten av. Jag fegar och törst inte gå ordentligt på foten, det blir lätt så när man är rädd för att det ska gör ont. Jag haltar alltså inte för att jag har ont, utan för att jag är rädd för att få ont. Ironiskt.
Experimenten i köket fortsätter, den här gången gav jag mig på ostkaka. Jag har ett recept på snabb ostkaka, fuskkaka med keso, som jag trixar med och en utvidgning av det receptet är att drälla ner äpple och vanilj i smeten. Det blir faktiskt väldigt gott. Jag tänker inte ens försöka påstå att de är lika goda som Småländsk ostkaka, som står huvudet högre än alla andra recept på ostkaka med de är bra substitut. Hur ofta har man tid att vakta på mjölk i flera timmar och se om den eventuellt separerar. Det tar ännu längre tid om separeringen misslyckas första gången.
Häromdagen gjorde jag en gryta grovt inspirerad av ungersk gulasch, jag kan inte säga att det var en gulasch eftersom jag saknade några nyckelingredienser och det upptäckte jag förstås inte förrän jag börjat och kommit så långt att det var för sent att vända. Men det blev en bra gryta ändå, man får göra det man kan med det man har. Det räcker ofta gott!
Korv står fortfarande på önskelistan att göra, jag behöver planera det där lite mer innan jag törs testa. Men sen ska jag ge mig på det också!
Gillar
Kommentarer
-
Ser smarrigt ut.
Har också gjort ostkaka på keso( längesen nu) . Fullt ätbart men inget går upp emot den "riktiga" småländska.
Bra variant med äpplen i smeten. 👍Innovativt 😆
Du är ju en riktig fena i köket nu 👏👏
Är lite nyfiken på gotlandsvarianten med saffran.
Krya på dig med "onda foten"
PS. Vi har en del manuella programmeringar kvar. 7 olika timers för belysningar bl.a. Här är mörkt i skogen...så det behövs för en mörkrädd jungfru 😬DS.
Senast uppdaterad 30 oktober 2016 12:36
-
Tack Bella50! Jag är jätteförsiktig med foten ett tag till, jag har ju att göra ändå! Det är ett mirakel att jag håller vikten....!
Vi fick sådana enorma mängder äpplen från kolonilotten, när det spred sig där ute att vi ville ha så vi fick lite mer än vi kunde hantera
Fast jag klagar inte, nästa år kanske det inte blir lika bra år så då vill man ju ha i frys och skafferi.Gotlandspannkakan är jättegod, jag provade den inför jul häromsistens och den är mäktig! Man får inte ha bråttom sen
-
Jag har en dam som varje år på skördemarknaden säljer, en squash kaka som är godarenen en originalet, smålänska ost kakan som jag gillar och hon släpper inte receptet, går i familjen säger hon.
-
Fasen vad fint det ser ut!
#blirhungrig
-
Afkrut, klart hon håller hemligheten för sig själv om hon ska sälja den på marknaden, du får köpa på dig så det räcker till nästa gång
Tack Johan, det enda som saknas är att kunna förmedla den fylliga doften av långkok också
-
Åh , vilken fin hemsida du/ni har. Inte dåligt för en "nybörjare"i köket....
-
Tack Bella50! Vad glad jag blir, jag är kanske inte så mycket nybörjare längre men jag kunde inte särskilt mycket när jag började för 1,5 år sedan
Man kan lära sig rätt mycket om man är intresserad och nyfikenSenast uppdaterad 30 oktober 2016 17:47
-
Det såg riktigt gott ut alltihop !
-
Tack gasten!
-
Jag gillar med din hemsida, har testa flera recept, varit mycket goda,
-
Tack Afkrut! Vad trevligt, nu blev jag glad!
Logga in för att skriva en kommentar.