icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3022111
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
26 september 2018 15:10

Backar ännu lite till

Träningsvärken är etter värre idag, men det kan ju ha med motionscykeln att göra också. Inte enbart styrketräningen. Jag cyklade 45 minuter igår på morgonen, precis som idag. Vikten tog ytterligare ett otrevligt steg uppåt, men jag får väl ta ett djupt andetag och påminna mig om att alla förändringar man gör tar tid innan de ger effekt. Jag ska inte förvänta mig resultat över natten. Tålamod, påstås det, är en dygd.

Av olika anledningar kom jag inte in i duschen förrän Grynet fått både andra frukost och lunch, men jag passade på att duscha medan hon sov middag. Jag tror vi, hon och jag, ska kunna få till en rutin på det här så att jag inte sysselsätter hela hushållet varenda gång jag ska göra något. 

fc6de8f3-73d8-429d-bd0f-9a2e58228849.jpg

Det blev laxburgare och potatismos till lunch, samma som jag gjorde till middag igår. Paula älskar laxburgare, hon stoppade i sig en halv burgare och ratade det andra. Sämre saker kunde hon ju fokusera på tänker jag och fortsätter mata henne med fisk, om det är det hon vill ha. Jag lagade mycket mos och många burgare på en gång, så det skulle finnas till idag också.

Det är så smidigt att bara ta en matlåda ur kylen, klart att äta. Kaloriberäknat och klart. Mellanmålet, keso supermini smaksatt med en VLCD-påse, blev nästan för gott för att vara bra. Till en påse, 33g pulver, beräknar jag 100g keso supermini och då blir det lite torrt så jag tillsätter ungefär en matsked mjölk medan jag blandar. Det blir en ganska fast kesoröra av det, i det här fallet med en intensiv smak av blåbär. Proteinrikt och gott, men också vansinnigt mättande! surprise

På spisen står köttgrytan och puttrar, den ska vi ha ikväll. Det som blir över väger jag upp i portionsförpackningar tillsammans med potatis och fryser in till sedan. Praktiskt, för samma mängd arbete får jag en stor mängd matlådor som jag slipper tillaga. Det är bara att plocka fram ur frysen och värma. 

Jag undrar hur det går för vårt senaste nyförvärv, en dehydrator. Maken experimenterar med mango och äplen, vi får se vad det blir av det här. Jag är försiktigt optimistisk cheeky

Ha en fortsatt trevlig vecka allesammans!

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.