icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2974131
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
27 april 2018 08:31
5

Aprilväder förstås

Det var ju meningen att jag skulle jogga igår, och det gjorde jag. Jag fick till och med mig döttrarna ut, de två yngsta. Men medan jag plöjde fram där i regnet funderade jag på, lite löst så där bara, vad jag höll på med. Det blåste ganska hårt, regnade massvis och var kallt så tänderna skallrade.

Men om det bara hade varit enkelt hela tiden, hade jag gjort det då? Sannolikt inte. Det är i utmaningen jag trivs och det är i motvind man lyfter.

Grynet satt väl skyddad i vagnen under regnskyddet och sov, det lilla hjärtat. Den lyxen hade inte vi!

När vi kom hem och började gå in kom solen fram en liten stund, innan det började regna igen. Rena aprilvädret! Jag bara väntade på att det skulle börja snöa också, så plötsligt ändrade vädret sig fram och tillbaka smiley

Gissa om det var skönt med en varm dusch sedan! laugh

Jag gjorde en variant av vitkålswoken till middag, fast med rökig anchochili, vitlök (igen), raspolja, soja och lite asiatisk fond. Resten av familjen kan ta ris till om de vill fast av någon anledning gör de inte det, jag hoppar över det och låter vitkålen utgöra "kroppen" i maträtten, det fungerar bra det med.

Idag planerar jag att göra rostade grönsaker i ugn med fläskytterfilé, det är lätt att laga och var och en kan ta så mycket eller lite av de olika grönsakerna och köttet som man tycker passar. Det underlättar, för då behöver jag inte försöka beräkna portioner och greja. 

edc8a860-c99b-407e-b48b-bd9a6238d6f0.jpeg

De senaste 7 dagarna har jag nått stegmålet, jag fortsätter vara aktiv och enligt Garmin ligger jag på i snitt 11 000 steg, det är betydligt mer är de 8 000 jag satt som mål. Vi får väl se om jag kan komma upp i 30 dagar i sträck, det kanske inte räcker hela vägen för att skapa en ny vana att vara mer aktiv i vardagen men det bör vara en god bit på väg.

Ha en riktigt trevlig helg allesammans!

 

Gillar

Kommentarer

 • 27 apr 2018 09:09
  aregnisw

  Aprilvädret har verkligen kommit du bara att gilla läget men bra att du kämpar i motvind det är starkt gjort.

  Ha en fin helg nu med de dina smiley

 • 27 apr 2018 09:12

  Ja, det är verkligen vrickat väder ute emellanåt, man vet inte om man ska ha solhatt eller paraply emellanåt laugh

  Tack det samma aregnisw!

 • 27 apr 2018 10:46
  Lovis

  Aprilvädret är lurigt, som vanligt, men ha en trevlig helg oavsett detta smiley

    Bildresultat för aprilväder

 • 27 apr 2018 10:48

  hahaha ja exakt så känns det! Bra bild yes

   

 • 27 apr 2018 14:27

  Jag håller med dig om att om det inte var utmanande så skulle man inte göra det. Jag gillar också utmaningar och jag kan livligt föreställa mig hur himla skön den där varma duschen måste ha känts.

  Här har vi också aprilväder... och...tja det är ju fortfarande april så det kan väl få hållas laugh

  Ha en skön helg!

Logga in för att skriva en kommentar.