icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2169214
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
13 juli 2016 09:59
6

Anade väl det

Idag stannade vågen på 71,8 vilket är -0,8kg sen igår och -0,1 sen utmaningen började. Jag håller koll :-)

En del av träningsvärken har börjat släppa, det är det jag ser effekterna av. Det bör hända mer den här veckan, om vi är överens kroppen och jag och det tror jag vi är nu. Sömn, återhämtning, näring och träning är i balans igen. Då bör det hända bra grejer med vikten.

Jag tog tiden igår på exakt hur lång tid det tar att göra egna pankopanerade fiskpinnar, vitvinssås, potatis och gröna ärtor och hela proceduren med fisken och såsen tar från start till mål 32 minuter, potatisen tog 38 minuter. Utan stress, jag gick och pillade i köket och pysslade lite. Om jag satte fart skulle jag nog kunna vara färdig snabbare än så. Det kan vara bra att veta, jag trodde helt ärligt att det tog längre tid. Fast då ska man ju komma ihåg att fisken la jag fram på morgonen så den var helt tinad när det var dags att börja. Har man fryst fisk blir nog tiderna andra.

Det är inte så stor tidsskillnad mellan att steka egna panerade fiskpinnar och frysta med andra ord. Den stora skillnaden ligger i hur mycket fisk man får för pinnen. Hemgjorda pinnar är 99% fisk med en liten krispig yta stekt panko, medan köptaspinnarna är en liten slamsa fisk i mitten av en rejäl panering.

Då vet jag ju vad jag föredrar...

 

Gillar

Kommentarer

 • 13 jul 2016 10:09
  BirtheX

  Pankopanerade? Måste studeras..

  Grattis till att vikten är på rätt väg igen! Jag väger mig aldrig då jag har mycket träningsvärk.... 😊

 • 13 jul 2016 10:14

  Tack! Jag väger mig varje dag, jag är så nyfiken :D

  Panko är kanon om man vill panera saker men inte ha ett tjockt lager panering. Det behåller dessutom sittt krisp, det brukar inte vanligt ströbröd göra tycker jag, det brukar lätt bli lite blött och trist.

   

 • 13 jul 2016 11:58
  gasten

  Grattis till viktnedgången !

 • 13 jul 2016 12:07

  Tack :)

 • 13 jul 2016 18:30
  aregnisw

  Grattis till din viktnedgång måste kännas bra du jobbar ju på så hårt yes

 • 13 jul 2016 19:44

  Tack :-)
   

Logga in för att skriva en kommentar.