icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2656390
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
5 mars 2010 10:27
8

Aj aj aj uti ändanom


Igår körde jag kort men intensiv styrke- och spänstträning efter löpningen, det är sånt jag borde göra oftare. Erkänner. Idag värker baken som om jag vore nysparkad... Fast det är nödvändigt att styrketräna om man vill bli en bra ultradistanslöpare, det är jag så gott som säker på även om jag aldrig själv sprungit längre än 5 mil än så länge.

Aneldningen till att jag tränar gluteusmusklerna är att de tre gluteusmusklerna har väldigt viktiga jobb att göra i löpsteget. Maximus, den stora, står för kraften i löpsteget och för mycket av frånskjutet i t ex uppförsbackar eller tempoökningar. Medius och minimus står för balansen i bäckenet och utan god balans droppar höften ner och man får ett dåligt, energislösande löpsteg.

Tänk att träna så mycket på att lära sig att inte förbruka en massa energi. Fast det är det jag gör. Jag försöker lära min kropp att primärt använda fett som bränse, kroppsfett har jag ju mer av än glykogendepåer som i bästa fall räcker till 2 timmars arbete, om jag lyckats kolhydratladda bra. Två timmar är en piss i altanten.

Jag ska springa i 11 timmar, kanske mer. Om det inte går bra kanske det tar 13-15 timmar. Maxtiden är 30 timmar, men hela den tiden ska jag inte behöva utnyttja. Hoppas jag. Jag ska springa 50 miles (8 mil), men det finns de som ska springa den dubbla sträckan. Det vill jag med göra en dag.

Träningsvärken gör det besvärligt att göra saker som involverar baken. Gå, sitta, resa sig och sätta sig t ex. det kommer att bli värre imorgon, det är alltid värst två dagar efteråt. Då hade jag tänkt att springa, helst i två timmar eller mer och gärna ute. Om vädret tillåter och om jag hinner. Annars blir det gymmet igen.

Kommentarer

 • 5 mar 2010 10:49
  Stinta
  Oj oj 13 timmar! Och här kämpar jag för lyckas springa en 10 min i sträck :P Mitt mål är en timma. Mer än så vågar jag inte hoppas på hehe. Men du är duktig!!!
 • 5 mar 2010 11:04
  Det längsta jag hållit på hittils i sträck är 7 timmar så det är nästan dubbelt så länge. Jag räknar med att det kommer att bli riktigt jobbigt. Men i den tiden är gångavsnitt inlagda, så man kan äta osv och toalettbesök etc men man ska ju fortfarande springa igen sen... Behöver jag tillägga att jag är otroligt nervös :-)
 • 5 mar 2010 12:12
  Vad är det för lopp? Sorry men det låter inte alls sunt...Det kan inte vara så hälsosamt?
 • 5 mar 2010 14:55
  Täby Extreme Challenge, ett ultradistanslopp. Om en helt otränad person skulle ge sig på en sån sak vore det väl kanske inte så nyttigt, men du får komma ihåg att jag tränat ganska länge också och jag tränar väldigt mycket. Halvmara (21km) springer jag i stort sett varje helg, en på lördagen och en på söndagen, ibland längre. För tillfället pendlar jag runt 8 mil i veckan i löpning. Jag har tänkt mig att springa fler lopp i år, men Täby är det längsta, och för mig tuffaste eftersom jag är dålig på terräng. Asfaltsloppen är lättare, tycker jag. :-)
 • 5 mar 2010 15:11
  det man inte dör av blir man starkare av. Gammalt motto :). Städningen gick bra men det är bara något jag avskyr. tror det har att göra med barnet inom mig. :) satsar på att bli vuxen innan jag blir 30. Lycka till med loppet. är en gammal löparräv själv från förr. Dock inga galna distanser men sprang 10.4 fyra gånger i veckan tills jag skaffade körkort
 • 5 mar 2010 15:33
  Så sant som det är sagt holmen :-) Transportlöpning till och från jobbet är nog den ultimata formen av löpträning om man har lagom långt till jobbet. Man kan inte springa för fort av naturliga skäl, och man får två pass om dagen :-)
 • 6 mar 2010 11:04
  länk med info för styrketräning av sådana muskler? särskilt uppstabiliseringsmusklerna låter som nått vettigt att lägga till när mitt knä säger att det är ok för att förebygga annat ont
 • 6 mar 2010 12:38

Logga in för att skriva en kommentar.