icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3133676
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
10 mars 2021 09:27
2

Äntligen

Styrketräning i måndags, motionshoj igår och strikt kontroll av kosten biter. Den där vikten som jag lade på mig i helgen, helt begripligt eftersom jag startade konditionsträningen, har runnit av mig. Jag vet ju att det blir så, ändå blir jag frustrerad. Det är processer jag förstår, likväl blir jag irriterad.

Jag höll mig inom mina kalorier igår trots att vi hade finfrämmat på fika med tillhörande bullar och pepparkakor dessutom, och vikten går ändå åt rätt håll. 

22d78226-a315-4b4d-b88f-cb56eff71201.jpg

Bild: Mathias tycker moster Paula är superspännande, och den känslan är ömsesidig. När han kommer och hälsar på blir Paula jätteglad och vill leka med bebisen laugh

Det var i stort sett nödvändigt att klämma in ett pass på hojen igår, jag satt i kurs hela dagen och då bränner man inte många kalorier. Jag orkade inte riktigt trycka på lika hårt som i söndags, men det räknade jag inte med heller. Det viktigaste var att få svettas och få upp pulsen ett tag, inte att prestera.

Plattan fungerar strålande som Netflix-visare och notpapper, jag är så nöjd med den. Eftersom vi har Samsungtelefoner också pratar de ihop sig så fint så. Det är tur det för jag är verkligen en sopa på att komma ihåg mina lösenord, men jag har program som löser det åt mig. laugh

941f7beb-4021-4402-a139-bf93ffd7b03c.jpg

Bild: På kursen använder jag plattan för att ha texter framme, så jag kan se mina kurskamrater samtidigt som vi jobbar.

I går kväll blixtrade det till i inspirationen och jag använde plattan som digitalt notpapper medan jag spelade piano, jag är på en sådan punkt i mitt spelande nu att jag faktiskt kan följa gitarrackorden och spela enklare melodier. Imagine Dragons, Beatles och Cohen är nog de vanligaste än så länge, men jag blandar in en del klassiskt och ganska mycket barnvisor och julvisor också. Paula tycker om att jag spelar "Blinka lilla stjärna" och "Bä bä vita lamm" så de spelar jag ganska ofta, och om jag får säga det själv, ganska bra för att vara nybörjare. Lite ojämt, lite osäkert, men i huvudsak rätt noter.

Jag gjorde en sorts Tandoorikyckling till middag igår, den blev lätt att kaloriberäkna och med blomkålsris till blev den alldeles lagom kaloririk. Först gjorde jag såsen, jag hade en burk tandoori masala som jag smaksatte en vanlig mjölksås med. Jag tillsatte mycket paprikapulver för att ge den röd färg, tandoorikryddan är i sig inte så röd som man kan tro. Jag misstänker att man använder karamellfärg på restauranger för att få den där intensivt röda färgen.

Tinade och delade kycklingbröst i stora delar, stekte dem och lade ner dem i såsen. Lät puttra, i det här fallet 42 eftersom jag cyklade under tiden det puttrade under makens vakande öga. Värmde blomkålsriset, klart att servera.

Givetvis skulle jag tagit foto, men det glömde jag förstås. Men 1 kycklingbröst, 1dl av såsen, blomkålsriset och en morot landade på modiga 345 kcal och det kan jag leva med eftersom det var både gott och mättande. Även maken tyckte om det.

Ha en fortsatt trevlig vecka allesammans.

Gillar

Kommentarer

  • 10 mar 2021 22:36

    Härligt!! En bra vecka till dig med! smiley

  • 10 mar 2021 23:20

    Tack Johan smiley

Logga in för att skriva en kommentar.