icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2656367
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
17 mars 2010 19:36
4

Än slank hon hit och än slank hon dit...

...men än är hon inte nere i diket. Lite jobbigt har det varit, har inte orkat/velat fylla i maten och har tränat jättedåligt. Det blir så ibland, det kanske är all vår och alla fåglar som gör att det slår över åt fel håll så jag blir trött och less? I så fall lär det gå över ganska snart, för jag känner mig piggare när jag vaknar och gladare.

Jag håller mig runt 65, ibland något halvkilo över och ibland något under. Det är ju lovande att jag är så tämligen stabil när jag inte håller koll på maten. Men det är dags att ta ett milt men bestämt tag i rutinerna igen och sluta flamsa runt. Jag kanske ska fundera på om jag verkligen vill gå ner just nu. Jag har storlek 38 igen, det har jag inte haft på mycket länge. Jag får titta på Small lika ofta som Medium nu. Det kanske är så att det är bra så, att det vore nyttigare för mig att faktiskt hålla vikten och vara stabil ett tag?

Kan man bli fartblind fast när det gäller vikt? Alltså så fixerad vid att gå ner att man glömmer varför man ville gå ner från första början och nedgången blir ett självändamål? Jag vill bli vältränad, inte smal. Inte mager. Jag vill att de muskler jag har ska synas, men jag vill inte bli fettfri för det.

Det är kanske dags att ta en andningspaus och låta den nya storleken sjunka in. Jag kollade på kläder på Lindex idag och gick som vanligt till avdelningen Generous. Jag hör inte hemma där. Jag kan inte ha de kläderna längre, ändå är det dem jag tittar på. Jag tar fel storlekar hela tiden, går till fel avdelnigar. Jag har inte hunnit med mentalt tror jag. I huvudet är jag tjock fortfarande. Det är dags att låta psyket hinna med också, annars skanske jag också hamnar i situationen att jag bara ska gå ner ett kilo till, och ett till. Bara ett till....

Kommentarer

 • 17 mar 2010 19:59
  Du har en point om att man kanske skall stanna upp och hinna med det man egentligen var ute efter. Hoppas du hittar dina mål och trivs. :D
 • 17 mar 2010 20:32
  Elka
  Det tar tid att få med huvudet när man minskat i vikt :). Det är nog en bra idé att skynda långsamt och kanske stanna upp lite ibland....det har jag fått göra. Den gamla bilden av sig själv som rund hänger med länge....men nu börjar den bilden släppa hos mig. Peppkram
 • 18 mar 2010 11:49
  Stinta
  Jag tror det är väldigt lätt att bli viktminskningsberoende. Jag var det BIG TIME så nu har jag också paus :)
 • 18 mar 2010 12:00
  Den gamla självbilden ja... Den har jag inte jobbat så mycket på. Det borde man nog kanske göra, om man vill vara säker på att inte bli den man tycker/tror man är.

Logga in för att skriva en kommentar.