icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2681988
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
4 augusti 2017 20:24
6

Å ena sidan, å andra sidan

Vilken dag, eller vilken vecka egentligen. Igår levererades vitrinskåpet som vi skulle ha i vardagsrummet, vi tittade ut en på Erikshjälpen i närheten som kostade en spottstyver trots att det är en ganska stor och fin möbel i furu som passar perfekt i den del av vardagsrummet som är matsalsdelen. Dess värre körde lastbilen över något på vägen så några delar hade skakats loss. Maken visade prov på både tålamod och händighet när han byggde ihop möblen igen, och lyckades till och med dölja de små skavanker möblen hade från början!

Babyskyddet hämtade vi också igår, en nätt sak som går att montera lite varstans i bilen, fast butiken vi köpte den från ligger en timmes resa bort. Be Safe heter stolen och kostade så mycket att jag blev kallsvettig. Jag köper mycket begagnat om jag kan, bäbisar växer så fort att det knappt är lönt att köpa nytt men vissa saker tummar jag inte en millimeter på. Barnstol/babyskydd är en sådan sak. Det ska vara oskadat, nytt. Jag vill veta exakt vad stolen varit med om till dags dato helt enkelt. Monterinsanvisningarna var så enkla att det inte gick att göra fel, dessutom fanns det en stor och rejäl manual med tydliga instruktioner. Det inger förtroende.

Vi passade på att åka förbi IKEA och införskaffade bland annat ett vitrinskåp som passar perfekt i smygen bredvid kaminen. Nu är den delen av huset perfekt. Mannen pratar flytande IKEA och monterade hela skåpet på några timmar, det blev jättebra! Stackarn stupade i säng och somnade med handen utsträckt mot den osläckta sänglampan. 

Vi fick ta en svänom idag med, eftersom skötbordet vi väntat på kommit med posten. Trevlig, tänkte vi och hämtade kartongen på ICA. Den här gången levererades en produkt med obegriplig manual samt fel skruv och brickor, det här går inte att montera utan skärbrännare, svets och svordomar. Vi har hört av oss till återförsäljaren via mail och förväntar oss givetvis att de gör ett återköp samt betalar frakten, så som de påstår att de gör vid reklamationer, för det här var det absolut sämsta skräpet jag sett.

Det spelar ingen större roll vilken produkt som levereras i det här skicket, produkten är oanvändbar för det ändamål den saluförts men det blir värre av att det är ett skötbord. Det ska vara något stabilt och tryggt att känna förtroende för, inte rangligt och ofärdigt. 

Vi är inga dumskallar, mannen och jag. Vi är ett väl fungerande, tight team som kan kommunicera och samarbetar väldigt bra. Men varken han eller jag kunde reda ut hur det skulle sitta ihop, inte med de skruv och grejer som medföljde, det stämde inte med listan som stod i monteringsanvisningarna och inget av de båda stämde med själva skötbordet. Halvirriterat kommenterade jag att "Det är ju ett svenskt märke, inte nått kinaskräp..." med den vaga känslan av att vi fått fel skruvpåse, fel manual och fel skötbord i kartongen. Kollade upp företaget lite nogrannare, och visst fanken tillverkas och förpackas deras grejer "i asien". Det förklarar ju varför de stavat fel på kartongen också...

Jag trodde faktiskt att Babyland hade kollat upp sina märken lite bättre, nu har jag handlat där för sista gången. Givetvis ska de få ta ansvar för sin fadäs, det är inte mindre än det de skrivit på hemsidan att de ska göra och enligt konsumentköplagen har de ingen rätt att vägra då produkten är inkomplett, oanvändbar och felaktig, men det hjälper inte. Jag kommer inte att handla där i framtiden, och jag tänker inte rekommendera dem till någon jag gillar.

Bäst som maken och jag är på väg hem från dagens ärenden kommer det ett hällregn utan dess like. Jag glömde fönstret öppet vid arbetsplatsen och äldsta dottern är på jobbet och kunde inte rycka ut. Det är mycket underligt att datorn, plattan och alla kontakter som befinner sig under fönstret inte bara dött blötdöden i hällregnet. I och för sig hade jag tänkt skura, men inte just idag. Inte med regnvatten och handdukar. Och framför allt inte hela skrivbordet också. Små blöta tasspår på övervåningen avslöjar att våra tre pälsklingar haft roligt i alla fall. Den här dagen har väl kanske på sätt och vis gått jämt upp då, tur i ena änden och otur i den andra... cheeky

Nu sitter jag och drömmer om ett väggmonterat skötbord istället, Troll heter det och ser exakt ut som det jag hade till mina döttrar. Min pappa monterade det så hårt att jag fick låta det sitta när vi flyttade, eftersom det hade krävts dynamit för att få ner det från väggen... 

Jag drömmer fler dörmmar, men de är betydligt dyrare än ett skötbord och lite mindre troliga i dagsläget. Vi såg till exempel ett jättefint exempel på tvättstuga som jag kärade ner mig i. "Bara" 55.000:- om IKEA skulle montera det, men då var det komplett med överskåp, högskåp, underskåp, bänk med vask, blandare och allt. Jag drömmer om en duschkabin också, istället för badkaret. Jo, jag älskar att bada. Men badrummet skulle bli så mycket rymligare, vattenåtgången skulle minska och det skulle på det hela taget bli billigare än att fortsätta ha badkaret. 

Jag har, tro't eller ej, hunnit med att göra egen bostongurka och mozzarellaost också, mellan irrfärderna. Det går saktare i köket, mest för att jag är så otymplig men det går framåt i alla fall. Min runda genom huset som i vanliga fall tar strax under en timma tar nästan en och en halv nu, om jag ska hinna städa och pyssla det jag brukar vilja göra. 

Men jag tycker det är värt det. Det ger sinnesfrid att stiga upp och komma ut i ett välstädat kök. Om jag delar upp sysslorna lite över dagen hinner jag vila mellan varven också, och det ger en bra träning till framtiden också då andra distraktionsmoment är ren trötthet kommer att dyka upp.

Beräknad ankomst för Lille Skutt är 31 augusti, men redan framåt 12-13 kunde vi börja vara förberedda så jag har givetvis packat en skötväska redan nu. Men ingen är förvånad misstänker jag laugh

 

Gillar

Kommentarer

 • 4 aug 2017 23:28
  Bella50

  Då hoppas jag han kommer den 27... min dag 😆 Skämt åsido...alla bör klaga och reklamera varor man inte är nöjd med.

  Hur ska det annars bli nån förändring 🤔

  Häromdagen var jag till Ö&B med en odlingtunnel inköpt i år. Väven föll isär i småbitar och gick inte att ta i utan att den föll sönder...då menar jag i småbitar.

  Kvittot stod inte att finna nånstans ( är annars jag en kvittonörd av rang) men jag tänkte åtminstone visa upp eländet . 

  Jag fick en ny tunnel...mer än jag väntat mig. Den kommer oxå bli skräp...so what ?

  En fin policy tycker jag. ..så det lönar sig nästan alltid att klaga 👍

 • 4 aug 2017 23:48
  paloma

  Jag klagar alltid på felaktiga varor, och företagen vill nog veta om det blir fel...förhoppningsvis.

  Du har en spännande väntan framför dig, jag gick mellan 10 och 11 dagar över tiden med mina tre barn. Med den första var det tur, för mannen låg i influensa och steg upp ur sjuksängen samma dag det var dags för BB.

 • 5 aug 2017 08:18
  BirtheX

  Som alltid läser jag dina texter med behållning. Det är roligt att inreda hus och förbereda bebis ankomst, men nog så tröttande. Se till å spar på krafterna. Du lär ju behöva mer av den varan framåt. Lycka till! 

 • 5 aug 2017 11:00

  LissaLo, ja det är lite med och lite mot men på det hela taget är det rätt okej. Nu är ju golvet rent så det blänker, inget gick sönder och vi löser nog det där med skötbordet vad det lider. Så på det hela taget är det rätt okej ändå smiley

  Bella50, då är det snart dags för kalas hemmavid? laugh

  Jo, jag klagar nog på defekta produkter generellt men nog lite mer och argare när det gäller något så viktigt som saker till bäbisar. Jag hade varit betydligt mindre frän i tonen mot dem om det hade gällt något mindre viktigt, nu vet jag att butikerna är medvetna om hur sårbara och osäkra blivande föräldrar är och mindre seriösa säljare kan lockas att dra nytta av det för att sälja rent skräp till unga och oerfarna blivande föräldrar som kanske inte heller vet att de har returrätt enligt distansköpslagen, eller kanske inte vågar ta strid för sina rättigheter.

  Men de ska inte komma och sätta sig på en drake av den här kalibern för det kan bli dyrt, jag har varit med förr laugh

  Paloma, oj det känns ju nästan som att det var avsiktligt tajmat laugh

  BirthieX, det känns som att vi blir klara bit för bit precis i lagom tid. Mannen gör ett hästjobb, han tar en mycket större del av ansvaret här hemma än vad jag gör nu för tiden. Jag varken törs eller får klättra på pallstegen för att nå de saker som är högst upp, så han får klättra och lyfta tunga saker, på senare tid tror jag inte jag fått hålla en matkasse ens och de väger ju inte så mycket. mina muskler kommer att förtvina fullständigt! winksmiley

  Kan inte riktigt komma på något mer jag saknar i tillvaron när vi löst skötbordet, bebis har egen säng med extra sängkläder och bäddtextilier, egen garderob, babysitter, babygym, babyfilt, eget första gosedjur, skötsaker, flera uppsättningar kläder i olika storlekar och lite ytterplagg, mössor och minitossor, babyskyddet är på plats, liggvagn och sittvagn har vi fixat. Det känns som att vi hittat allt som en 0-4 månaders kan behöva nu, tror jag. Jag har gått igenom listan så många gånger att jag kan ha blivit hemmablind vid det här laget laugh

  Det mesta är lättskött i trädgården nu, allt det stökiga har vi plockat bort eller grävt upp. Alla andra planer är s a s i framtiden (dvs långt fram, flera år kanske), som det där med att fräscha till tvättstugan eller sätta upp ett växthus. En mer långsiktig lösning jag skulle vilja åstadkomma också är att glasa in uteplatsen så att det går att ha det som mer permanent uterum, men det är också en sak för framtiden. 

  Men det är kul att ha drömmar, och fantisera lite laugh

 • 5 aug 2017 11:18
  Flamenco

  Jag har själv skrivit manualer, så jag blir dubbelt irriterad av dåliga sådana. Både för att dom är svår- eller helt obegripliga, och för att jag ser kardinalfelen och tycker att företagen borde veta bättre idag än att slänga på konsumenter sånt skit. 

 • 5 aug 2017 11:31

  Flamenco, då skulle du fått någon form av slaganfall av det här tror jag, det kändes som att de hoppat över hälften av momenten som vi skulle göra. Nu kan det hängt ihop med att det antagligen var fel påse tillbehör också, det var fel antal skruvar i fel längder, fel antal sadelbrickor och en oherrans massa småsaker som inte alls hörde till och som inte nämndes någonstans i beskrivningen. Men det spelar ju ingen roll, jag såg längre fram i beskrivningen att låsringen t ex bara dök upp från ingenstans. För att den ska hamna rätt ska den träs på röret på det främre stödbenet nästan det första man gör för när benet väl är fastskruvat går det inte att få dit ringen så den låser rätt. Hur den skulle sitta listade jag iofs ut genom att långtidsstirra på bilden av den färdiga produkten, manualen hade jag som sagt ingen hjälp av.

  Jag tror faktiskt inte de försökt följa sin egen ritning, men det måste ju vara som att konstruera ett recept. Skriver man inte ner alla momenten som ska göras, och det i rätt ordning, så blir det kaos för den som ska följa anvisningarna utan förkunskaper om slutresultatet?

  Jag är verkligen full av beundran nu inför de som sätter ihop IKEAs anvisningar i alla fall, de är ju faktiskt enkla att följa om man bara tar sig lite tid och tittar ordentligt. Man måste inte begripa varför man ska vända saker si eller så, bara man gör som ritningen säger så blir det en möbel. 

  Och det helt utan text. Det är nog kanske det mest imponerande av allt.

   

  Senast uppdaterad 5 aug 2017 11:33

Logga in för att skriva en kommentar.