icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3473903
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
17 juli 2021 12:42
11

20 dagar i rad

20 dagar i rad har jag cyklat nu, inte alltid på morgonen men någon gång under dagen. Garminklockan, som i början tyckte att jag borde återhämta mig 48 timmar eller mer, har fått ge med sig. Idag sa den 17 timmar. 

Kroppen vänjer sig. Pass som från början kostade en bra bit över 700 kcal landar på runt 500 kcal nu. Jag får kämpa mer för att pressa upp pulsen. Svettningen kommer igång fort, kroppen verkar reagera snabbt. Ivrigt.

Det är i och för sig ett gott tecken, även om det också ställer krav på att jag tänker mig för med kosten lite extra. Det är det jag har Matdagboken till för, hålla koll på underskottet, näringsstaplarna och balansen. Men man måste fylla i den samvetsgrant också.

Garmin håller koll på det jag gör, Matdagboken på det jag äter. Tänk om jag kunde synka de två, vikt, träningspass, kalorier och steg i samma Matdagbok. 

14ce07a9-f75c-4c22-954f-4e07a37ba3a3.png

Bild: Kombinerar lågintensiv motion och kalorirestriktion.

Underskottet från kosten är, om jag inte räknat fel, 12 600 under den här perioden när jag cyklat. Själva cyklingen kommer inte upp i den förbrukningen, knappt 10 000 kcal. 

Så ur den synvinkeln är det effektivare att kontrollera kosten.

Men den viktnedgång jag sett, över 4 kg nu, borde behöva runt 30 000 i underskott och det kommer jag inte upp i om det inte finns en faktor jag inte räknat med. Epoc kanske? En del studier har ju visat att man kan få ganska sjukt höjd förbränning efter ett träningspass, men det har varit HIIT och så tufft kör jag inte!

En förklaring kan ju vara att jag räknat fel också, men jag är väldigt noga. Jag har de här 20 dagarna varit extremt petig, till och med för att vara jag.

Jag är verkligen inte ledsen för att det fungerar, men jag är lite ställd eftersom jag fortfarande inte får ihop siffrorna.

Men det bevisar ju också att det är betydligt mer än bara siffror bakom en viktnedgång. 

Jag håller mig till mina 1200 - 1400 kcal per dag, cyklar så mycket jag orkar kan och hinner, och längtar efter svalare väder.

Var rädda om er.

Gillar

Kommentarer

 • 17 jul 2021 15:58

  Tack md2wirtj! Jag lider med dig, jag har ju fördelen att kunna göra resten av mina sysslor i närheten av en fläkt åtminstone! 

   

 • 17 jul 2021 20:04
  MAS63

  Härligt att läsa hur du målmedvetet vetenskapligt går till väga för att komma dit du vill! Super!

 • 17 jul 2021 21:03
  gittan52

  Visst vore det kul att kunna synka detta!

  Nu avstår jag iofs matregistreringen ett tag framöver, men ändå.

  Kanske är förbrukade kcal från Garmin lite väl överdrivna, men för egen del hoppas jag ändå att min mål på att 350 förbrukade kcal/dag ska hålla i sig oavsett om det är tillförlitliga eller inte. Ett riktvärde är de i alla fall.

  Oj, ett intag på 1400 kcal/dag tror jag inte att jag skulle klara…

 • 17 jul 2021 23:05

  MAS63, vetenskap kan vara stärkande när det är jobbigt, vetskapen att det man gör har stöd i forskningen är en styrka. 

  gittan52, för min del är garmin ganska rätt ute, den verkar lära sig hur jag fungerar, men det kanske är olika mellan modeller? 

  Det blir mycket morötter och kål, men jag klagar inte. Vitkål är gott och morötter skulle jag kunna leva på 😊

 • 18 jul 2021 07:51
  Bella50

  Önskar jag vore hälften så disciplinerad som du..men tyvärr...jag är ganska lat i grunden.

  En undran....jag kommer att vara i närheten av dig i början av v 33. 

  Vill du ses en stund ?? Det var ju ett tag sedan...

  Har dock inga andra kontakruppgifter än här för tillfället. 

   

   

  Senast uppdaterad 18 jul 2021 07:52

 • 18 jul 2021 09:10

  Bella50, det vore jätteroligt! Det var jättelängesedan vi sågs i Stockholm smiley

  Det är efter att jag fått min andra spruta också, så jag är nog inte så farlig smiley

 • 18 jul 2021 11:56
  Bella50

  Åh, vad trevligt att åtminstone få säga hej irl.

  Vi är båda fullvaccinerade seda länge och mår bra. 

  Kan du skriva till mig på Messenger...( Ulla.Britt Skogen Lindh ) fick din adress när jag skickade kompostboken...men hittar det inte nu. 

  Vi åker söderut den 16/8 

  Vi hörs vidare...yes

  Du kan ju även  skicka sms på 070 2382980

  Senast uppdaterad 18 jul 2021 12:00

 • 18 jul 2021 12:21

  Jag försökte skicka ett meddelande via messenger, hoppas jag skickade rätt laugh
  Du är verkligen inte buskablyg med telefonnumret, är du inte rätt för att få en massa spam och reklam? 

   

 • 18 jul 2021 12:31
  Bella50

  nix...

 • 18 jul 2021 12:54

  Du är modigare än jag laugh

 • 18 jul 2021 13:19
  Bella50

  Mee..n vem som helst kan hitta ditt nummer om du inte har ett hemligt/ oregistrerat dito.

  Dessutom är vi ju här...på MD...så det är lugnt 🤣

  Senast uppdaterad 18 jul 2021 13:20

Logga in för att skriva en kommentar.