icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
9 februari 2019 19:57
1

Väldigt vardaglig uppdatering och den tredje nyckeln

Goddagens! Hoppas ni har en skön lördag. Jag har haft det väldigt bra, vaknade utvilad och drack kaffe, har sedan handlat på Dollarstore med en kompis, handlat mat, lagat en Flygande Jakob (utan banan förstås, pga varm banan = BLÄ) och sedan ätit den. Som efterrätt en liten påse lördagsgodis (80 g) och sedan somnade jag i soffan en dryg timme. Det är alltid lika skönt att somna på eftermiddagen, och alltid lika jobbigt att vakna.

Men jag kom upp och hjälpte sen en annan kompis som behövde saker på Willys men var stressad pga 30-årsfest ikväll. Nu har jag lämnat lite matvaror (eller okej, cigg och groggvirke) till henne och kommit hem igen. Lagom lugnt, ingen stress, lagom social nivå. Jag har väldigt lite social energi så behöver inte så mkt för att jag ska känna mig mättad.

På tal om mättad så var min flygande jakob över förväntan, vilket är tur pga ska äta den hela veckan. Det är så jag jobbar, äter riktig mat en gång per dag och lagar mat max tre gånger i veckan. Till kvällen brukar jag äta lite olika varianter, tidigare var det mycket kokta ägg och knäckemackor med kaviar, och nu på senare tid keso och färsk ananas eller mango. Mycket gott och mättande.

Jag försöker även komma in i en träningsrutin nu, och min plan har ju alltid varit att lära mig springa. Ja, jag säger lära mig för min kropp är så tung och ovan vid det att det inte kommer naturligt. Inte alls. Det känns snarare onaturligt och fel, men vet ju att det kommer bli bättre med tiden så försöker kämpa på. Tidigare har jag alltid haft tidsmål när jag springer: klara att springa 5 min, 10 min, 15 min osv, men det har gått så otroligt trögt.

Och jag tror jag vet anledningen till det nu: tiden är statisk. En minut är en minut, oavsett vad man gör av den. Så nu har jag en ny approach: jag har distansmål istället. Första var att springa 500 meter, nästa 1 km, sen 1,25, 1,5, osv. Det känns på något sätt bättre, just för att jag kan påverka hur lång tid som distansen tar - om jag ökar takten blir jag klar snabbare, vilket är oerhört mer motiverande, än att öka takten när man har ett bestämt tidsintervall att springa. Minuten tar exakt lika lång tid, den blir bara jobbigare. Inte så kul.

Nu skulle jag ju vilja fortsätta med att skriva om hur bra det går att följa det här, men det kan jag tyvärr inte göra. Jag tog 1,5 km för ett tag sen, och tänkte ta 1,75 den här veckan, men det har helt enkelt inte gått. Första försöket dog psyket vid 1,25 och nästa gång vid 1,5, så jag har inte nått målet den här veckan. Men försöker att inte hänga upp mig på det, jag får göra nya försök nästa vecka helt enkelt.

Mitt mål för hela året är att kunna springa en mil. Just nu är det långt borta, men det är å andra sidan bara februari, så jag har tid på mig. Om jag klarar att öka en kilometer per månad så kommer det gå bra, och jag har ju en förhoppning om att springandet kommer bli lättare när jag går ner i vikt. Det måste ju bli så, när kroppen har mindre "dödvikt" att släpa på.

Fredagens vägning var en trevlig historia, och resultatet hittills är -5,1 kg. Kroppen känns lite lättare och en av mina vinterjackor sitter märkbart lösare. Så härligt när man känner av resultaten, bara att fortsätta köra på helt enkelt!

Önskar er en fortsatt trevlig helg!

Gillar

Kommentarer

  • 10 feb 2019 08:26
    Bella50

    Grattis till ny vikt och insikter. 👏👏

Logga in för att skriva en kommentar.