icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
19 maj 2019 10:27
5

Tacksamhet, saker jag unnar alla.

De senaste dagarna har varit riktigt bra. Jag har flyt med både mat och träning, och helt enkelt mått väldigt bra. Jag är tacksam över de bra saker som finns i livet och tänker på hur otroligt bra jag har det. Det är främst tre saker som jag är tacksam över:

 • Jag är ekonomiskt oberoende
 • Jag älskar mitt jobb
 • Jag sover otroligt bra

Ekonomiskt oberoende är kanske inte rätt ord, jag är inte rik. Det jag menar är att jag har en lön som jag klarar mig bra på, trots att jag bor själv. Jag har råd med alla utgifter och jag kan spara ett par tusenlappar varje månad, och dyker det upp oväntade utgifter är det ingen kris. Jag älskar mitt jobb, de allra flesta dagar går jag dit med lätta steg och dagen bara swishar förbi. Jag har också ynnesten att få sova ordentligt varje natt, jag ligger i princip aldrig sömnlös och vänder och vrider på mig, vaknar alltid hyfsat pigg och utvilad. Går och lägger mig vid 21, läser en halvtimme eller en timme, somnar sedan på några minuter. På vardagar går jag upp halv sju och på helgen lite efter sju. Skulle tippa på att jag sover 8,5 - 9H per natt, vilket verkar vara precis vad jag behöver, och jag har accepterat det och känner noll bitterhet över att jag möjligtvis sover för mkt.

När det gäller jobb och pengar tror jag min tacksamhet kommer av att jag tidigare slitit med ett underbetalt jobb där jag vantrivdes, även om det inte var så kul då är jag idag glad över att ha den erfarenheten. Tacksamheten blir extra stor när jag vet hur det kan vara. Jag har nog aldrig haft några direkta problem med sömnen, men har många vänner som kämpar med detta, vilket gör att jag fått upp ögonen för vilken tur jag har på den fronten.

Och detta är verkligen något jag önskar alla - sömn, en givande vardag och pengar så man klarar sig. Livet blir så mycket lättare då. Det är söndag idag, men jag har ingen söndagsångest. När jag handlar mat behöver jag inte kolla så noga på prislapparna och inte räkna ihop vad kundvagnen kostar innan jag går till kassan, och jag behöver inte vara orolig att det står "medges ej" på kortet när jag ska betala. Sömnen resettar mig totalt och jag är alltid redo för en ny dag när jag vaknar.

På tal om det så klev jag upp på vågen imorse och äntligen visade den under 90 kg! Det är dock inte officiell vägdag idag så får vänta lite tills jag kan skriva in det i diagrammet, men det känns ändå väldigt bra. Träningen har också flytit på och idag ska jag ta nytt PB i bänkpress - 52,5 kg. Det blir samma vikt i knäböj, vilket också är PB, även om det är löjligt lite - jag borde ta mycket mer i knäböj än i bänk, men jag har varit för feg för att öka på vikten tidigare. I militärpress ska jag försöka få upp 30 kg, får se om jag lyckas. Det är nog det enda jag är lite orolig för, gjorde två reps på 27,5 sist, och det var tungt!

Nu är det dags att bege sig till gymmet, önskar alla en trevlig söndag!

Gillar

Kommentarer

 • 19 maj 2019 12:06

  Heja, det fixar du!! Håll oss uppdaterade med hur det gick på gymmet! Pepp!!

  Det är bra att tänka till ibland, count your blessings heter det väl på engelska när man tänker igenom allt man har att vara tacksam för och uppskattar det lite extra. Det borde fler (jag) göra oftare laugh

  Tack för den påminnelsen!

 • 19 maj 2019 17:27

  Tack för pepp! Det gick riktigt bra på gymmet: klarade tvåor i bänken och treor i knäböjen på 52,5. Militärpressen var riktigt seg men fick upp 30 kilo en gång iaf. :)

 • 19 maj 2019 17:57

  Härligt! Du är jättestark, 30kg i militärpress är mycket! Hur ofta kör du på gymmet?

 • 19 maj 2019 18:17

  Tack! Jag försöker få till tre ordentliga styrkepass i veckan, oftast lyckas jag men inte alltid. :)

 • 19 maj 2019 20:33

  Härligt! yessmiley

Logga in för att skriva en kommentar.