icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
4 februari 2018 19:38
2

Nyttig pizza och stora rädslor

Idag tänkte jag bjuda er på ett recept! Alltså, ni får laga det själva, men jag bjuder på kaloriuträkningen för jag blev ärligt talat så jäkla nöjd över helgens "äventyr" i köket. Jag skriver äventyr inom citationstecken för jag är inte speciellt bra på att laga mat så mina "äventyr" är nog vardag för många här inne. Men kom inte på något bättre ord. Rumseranden? Förehavanden? Nåja, här kommer resultatet av vad fasen jag nu gjorde därinne:

Tortillapizza - 2 stycken, 445 kcal per pizza

 • 100g tortillabröd för pizza (300kcal)
 • 70g parmaskinka (170 kcal)
 • 1 dl creme fraiche tomat och basilika (160 kcal)
 • 75 gram mager ost, 12 % fett (180 kcal)
 • 15 gram Pizzatopping, Santa Maria (80 kcal)

Tortillabröden vägde lite mer så jag klippte bort typ en halv cm runt kanten, gjorde inte så mkt för storleken men skalade bort 40g bröd. Slösaktigt? Kanske. Men ärligt talat, det gör ingen skillnad om den där kanten hamnar i min mage eller i soporna, den gör lika mycket (=lite) nytta på båda ställena. Lägg bröden på en form, bred på creme fraiche och lägg sen på skinkan lite sådär snyggt slarvigt. Jag hade sen körsbärstomater och rödlök på och toppade med ost. 225 grader, typ 12 minuter, sen klart! Jag hade rejält med salladsblad till och toppade med lite "pizzasås" som finns i tacohyllan. Fantastiskt gott! Eftersom jag gillar att äta en rejäl lunch så åt jag båda själv, men om man har rutin att äta lagad mat två gånger om dagen räcker nog en gott och väl.

Jag har försökt utmana mig själv att göra nya saker i köket, så även om detta inte är något revolutionerande så är jag orimligt nöjd med mig själv. Har även spenderat en del av eftermiddagen med att göra matlådor för veckan, och det blev ytterligare ett nytt recept: kyckling inlindad i lite bacon med ädelostsås. Tror det kan bli en hit! Annars kommer jag hata mig själv resten av veckan för har nu 5 portioner som måste ätas upp...

Hursomhelst, jag har haft en bra, men lite seg vecka. Såhär har den sett ut mat och träningsmässigt:

a6728465-a377-452f-a686-ea9155cd3d8f.png

Hade lite svårt att komma igång med träningen i början på veckan, men maten har gått finfint och jag har som ni ser haft kaloriminus varje dag. Fredagens vägning visade ett litet minus, så det var trevligt att se. Att inte äta något på kvällen har funkat över förväntan, jag har inte varit direkt hungrig någon av dagarna. Den här veckan. Förra söndagen upplevde jag ett sug som var helt omänskligt, men jag vet precis vad det berodde på: jag åt en rejäl lunch och sedan sov jag en stund på eftermiddagen. Vaknade vid femsnåret och kände att hela min kropp skrek efter något sött. Jag gjorde det enda rätta och gick till coop och köpte glass. Nä, visst, det rätta hade varit att stå emot, men jag känner att det är okej, suget gick över och jag har inte känt av det sen dess.

Den här helgen har jag varit strikt, men igår hade jag det svårt. Jag har inte varit på krogen sedan nyårsafton, och har bestämt mig för att vänta med det tills jag klarat min certifiering som jag pluggat för i vad som känns som en evighet. Igår var dock en sån dag där det kändes som att "alla" skulle festa, och när jag fick frågan var det väldigt, väldigt svårt att säga nej. Inte för att jag egentligen var sugen på att festa men.. Jag blev så glad över att bli tillfrågad, och i min mage så krälar den svarta ormen av rädsla och säger: de kommer glömma bort dig snart. Snart kommer ingen längre fråga om du vill vara med, de kommer sluta prata med dig, börja prata om dig, glömma att du finns och om du någon gång skulle fråga om du fick vara med så kommer de säga nej. Om de ens svarar.

Jag vet att det är paranoida tankar, och jag vet att om det mot förmodan skulle bli så så är de inte mkt att hänga i granen ändå... Vi har faktiskt pratat en del om det och att vi måste bli bättre på att göra saker nyktra, så det var ett bra steg att gå på bio förra helgen. Visst, nu fortsatte övriga ut på krogen efteråt, det var bara jag som gick hem, så räknas kanske inte.. men hey, jag är den viktigaste personen i det här projektet och jag gick inte ut på krogen, så får vara nöjd med det.

Nu blir det en stund i soffan, sedan är det sängen som gäller. Tjipp!

Gillar

Kommentarer

 • 4 februari 2018 20:52
  Flisen87

  Låter som en kanonvecka!smiley Vi satsar på en ännu bättre vecka nästa vecka! Pizzan lät supergod, ska jag nog testa framöver.laugh Pepp pepp till kommande vecka!

 • 4 februari 2018 20:58

  Pepp till dig också Flisen, hoppas allt är bra med dig! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.