icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
1 maj 2019 15:28
4

Ny månad, nya tag!

Kollade tillbaks på mitt förra inlägg och ser att jag skrev det den 3 april, och då var temat: aaaaah, stopp, vänta, hjälp, nu går det åt fel håll! Såhär en månad senare kan jag konstatera att jag kom ur spår två gånger och lyckades ta mig upp igen - men lite för sent. Trots en bra vecka i slutet på månaden så slutade ändå resultatet för april på +1 kg. Jag är glad att jag ändå lyckades få in några bra matdagar (10 bra och 5 okej, 15 inte bra), och totalt 10 träningspass. Uppgången kunde ha varit så mycket värre, istället för 1 kilo över lägsta vikt så är jag säker på att den kunde ha varit 5 kilo över lägsta vikt. Lägg till ytterligare en dålig månad på det och jag är tillbaks där jag startade.

Jag har en bullet journal (för den som inte hört talas om det är det ett fancy ord för en lite mer kreativ, analog kalender) som jag trackar alla bra vanor i, och såhär såg april ut:

89c0f848-d7cf-4736-a425-4d204942a043.jpg

Rosa = bra, lila = okej, svart = inte bra, kryss = inget hände. Som ni ser håller jag även koll på utgifter och skrivande i samma form, men det viktigaste är de tre översta rutorna, de som handlar om hälsan.

Jag har också börjat sammanställa varje månad så jag får en årsöversikt och någon slags uppföljning i efterhand, och även se en koppling mellan hur månaden varit med mat och träning till vad vågen visar. Jag har inte vägt mig exakt den sista varje månad utan bara utgått från sista reggade vikten den perioden, så det är inte exakt, men nära nog.

8c62a519-0c29-4eb9-9951-7d91f934fe23.jpg

Det är också kul att checka av saker så jag har en vikttracker där jag får fylla i en cirkel för varje kilo jag går ner, tyvärr har jag inte fått fylla i den sedan i mars. Men jag är taggad för maj och har som mål att komma under 90 kg innan månaden är slut. Började riktigt bra med att välja tidigt sänggående framför fest igår, vaknade utvilad och pigg idag och körde ett rejält pass på gymmet. Sen är det något oerhört taggande med en ny period, ett tomt blad som kan formas hur som helst:

4f26b785-642a-4b4e-8313-53f16d833da7.jpg

Ja herrejävlar, mycket pysslande blir det! Men jag gillar det verkligen, det är mycket rogivande att greja med mina trackers och fylla i rutor. Det är inget jag känner att jag måste göra, jag gör det bara för att jag vill. Som komplement till MD förstås, jag reggar all mat och träning här och det blir grunden för vilken färg dagen får i de olika rutorna.

Nu ska jag dra igång en podcast och rita lite. Önskar alla en trevlig söndag mitt i veckan!

Gillar

Kommentarer

 • 1 maj 2019 16:45

  Jag hade ingen så fin bok, men jag hade klistrat upp ett ark liknande  ” steg för steg” på insidan av min garderobsdörr. Kg för kg bockades av, ibland med en viktplatå någonstans på vägen, men så till slut var varje kg avprickat och målvikt uppnådd. Alla hjälpmedel är bra, och jag har fortfarande kvar arket som minne.

 • 1 maj 2019 19:43

  Vilka fina journaler. Gjort något liknande för massa år sedan. Det fungerad bra som en sporre, men de var inte lika fina om dina. Testade även att göra halsband med olika stora pärlor. Små pärlor för varje hekto och en stor för varke helkilo. Blir ett fint halsband i slutändan. smiley

 • 8 maj 2019 11:34
  mosel

  Wow, vad fint du gjort! Lycka till nu, vi kämpar vidare, pepp, pepp!

 • 8 maj 2019 11:44

  Tack hörni! :) och jajemän, nu kämpar vi vidare!

Logga in för att skriva en kommentar.