icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.

Visar poster från mars 2018

31 mars 2018 09:52
9

Skillnad i vilopuls

Nu har jag i en vecka lyckats hålla mig ifrån snabba kolhydrater som till exempel naturgodis och torkad frukt. Viktnedgången har kommit igång igen men det som jag tycker är mest intressant är att min vilopuls också har gått ner.  

 

Den höga topp...

Läs mer Kommentera
29 mars 2018 06:27
1

Matmuffins

Matmuffins är numera min senaste lösning för mina luncher. Jag gör en hel sats på 12 st och sedan kan jag plocka med mig 3 st till jobbet varje dag. Till det tar jag lite kikärter och grönsallat. Beroende på vad jag har hemma så blir det olika fy...

Läs mer Kommentera
28 mars 2018 07:00
2

Jag vill gå ned i vikt

För att få ordning på motivationen så har jag börjat säga till mig själv - jag vill gå ned i vikt. Detta för att få hjärnan att se detta som något positivt. Hjärnan är smart men går ändå att "lura" genom att styra de inre samtalen. 

Jag har precis börj...

Läs mer Kommentera
27 mars 2018 06:09
3

På den ljusa sidan

Igår när jag gick hem från jobbet upptäckte jag att solen fortfarande var uppe, en härlig känsla. Nu kommer det att vara flera månader framöver då dagarna är längre än nätterna, det kom en lättnadskänsla över mig när jag insåg det. 

Jag försöker jobba...

Läs mer Kommentera
25 mars 2018 09:33
4

Varför vänta till måndag

Eftersom jag fortfarande är förkyld så blir det ingen träning idag, på söndagar brukar det vara Zumba. Däremot så hindrar ju inte förkylningen att jag tar tag i min kost, igen. Och heller inte väntar till imorgon måndag.
Sedan förkylningen bröt ut förr...

Läs mer Kommentera
21 mars 2018 06:54
5

Min våg och jag

Min våg försöker uppmuntra mig:

Your hard work will pay off!
Everybody has off weeks. Let's get back on track next week!

 

Efter att ha legat förkyld några dagar och tröstätit både det ena och det andra är det trevligt at...

Läs mer Kommentera
20 mars 2018 09:42
3

Typiskt avbrott

När jag tyckte jag var på god väg med mina träningsrutiner så åker jag på en rejäl förkylning, så typiskt. Samma gäller matrutinerna, allt faller när jag blir minsta dålig. Troligen är det för att jag tycker så synd om mig själv och mås...

Läs mer Kommentera
17 mars 2018 09:52
4

Inte så lång promenad

Jag hade tänkt mig nu på morgonen att dra iväg på en lång promenad. Dock upptäckte min ena katt att jag var på väg och slog genast följe. Att promenera med katt är inte riktigt som att gå med en hund. Först ligger han flera steg bakom för att...

Läs mer Kommentera
16 mars 2018 06:42
4

Helgen närmar sig

Fredag och snart helg igen. Nu gäller det att jag mentalt förbereder mig inför helgen då jag tycker det har gått bra under veckan, gymträning varje morgon innan jobbet.

Min hjärna börjar då tänka - att nu har det gått så bra i veckan att nu kan ja...

Läs mer Kommentera
13 mars 2018 06:31
5

Vad är det jag vill med min viktnedgång?

Att sätta ett tal som man vill se på vågen är ganska lätt men kanske inte lika lätt att nå. Jag har funderat på vad jag egentligen vill med den här siffran. Kroppen verkar ju inte riktigt förstå mina siffror.

Kanske om jag sätter mer synliga mål elle...

Läs mer Kommentera
5 mars 2018 06:21
4

Då var det dags att komma igång igen

Nu är det ingen kickstart av något kostprogam som  det gäller utan att jag ska försöka komma igång med styrketräningen igen. Det har varit ett längre uppehåll för mig, jag har av olika anledningar inte lyckats komma iväg tidigt på morgonen. I...

Läs mer Kommentera
3 mars 2018 18:59
4

Min nya ”kompis”

Idag köpte jag en ny mackapär, en TENS/EMS. Nu har jag legat och tagit det lugnt under tiden som den har stimulert/masserat ben och rumpa. 

Jag får ofta ont i mitt ena ben efter Zumban och det hoppas jag mackapären nu ska hjälpa mig så jag slipper...

Läs mer Kommentera