icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
14 januari 2012 12:21

Ytterligare en månad

Så har ytterligare en månad gått då jag ätit LCHF. Det blev några avsteg kring jul och nyår för jag vill inte vara den "besvärliga" som ska äta annat än det som bjuds. Även om min vikt idag är några hekto över min målvikt känner jag mig nöjd. Vikten pendlar inte lika mycket som tidigare, trots att jag unnar mig en efterrätt nästan varje kväll. Jag har ett behov att stressa ner på kvällarna med en bit mörk choklad eller chokladmousse. Kanske skulle jag kunna nå min målvikt om jag kunde undvika chokladbiten men så länge jag inte går upp i vikt... För ett tag sedan tog jag prover på mina blodvärden. Jag vet sedan tidigare att jag har hög totalkolesterol även när jag knappt åt något fett (Dukan-dieten). Den är fortfarande hög 6,4 (men den togs inte fastande utan direkt efter en rejäl frukost). Den här gången testades apo-lipiderna och jag fick en apo-kvot på 0,52. Efter att ha läst på Kostdoktorns hemsida om kolesterol där det står att en apokvot <0,6 är mycket bra, har jag bestämt mig för att fortsätta med LCHF.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.