icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
17 september 2016 09:57
6

Varför i ketos?

Jag fick frågan en gång varför jag vill komma i ketos. En mycket bra fråga som det säkert finns många olika svar på. Jag kan bara här beskriva hur jag själv upplever det och vad jag ser som fördelar. För mig blir det när jag väl lyckas komma i riktig ketos att jag inte längre går omkring och är sötsugen. Jag märker också att jag inte har samma behov att småäta blir med andra ord inte riktigt lika hungrig/sugen. Nackdelen så här i början av omställningen är att jag inte orkar lika mycket när jag tränar sådant som kräver kondition men jag vet sedan tidigare att det går över. Jag märker också att jag vaknar tidigare, samtidigt verkar det ändå som om de timmarna räcker. 

Just nu tetar jag kostscheman som Martina (highfatfitness) skickar ut för hon ska skriva en bok för US marknaden. För mig har det än så länge fungerat bra för nu har jag fått igång min viktnedgång igen. Vill man se bilder på olika rätter kan man gå in på instagram #ketoadapt16. Såg att min giftgröna smoothie kom med i Martinas blogg laugh. Vi får se framöver om det bara var vätska som gjorde att jag gick ner 2 kg de första fem dagarna. Men det viktiga för mig är ändå att jag kan äta mig mätt och ändå gå ner. Att jag inte behöver räkna eller begränsa portionerna känns också skönt. Martina är som jag inte så intresserad av matlagning så det passar även mig med enklare recept som gärna går fort att tillaga. Dessutom att jag får ta 2 ketobollar på kvällen blir ett extra plus då jag fortfarande har ett behov att ta något sådant efter middagen. Så länge jag går ner i vikt tänker jag tillåta mig dessa.

 

Gillar

Kommentarer

 • 17 sep 2016 10:10
  viljans

  Så är det, först lite sänkt i orken men sen tar det fart ordentligt, ibland funderar jag om vi inte är skapta för att vara i ketos jämnt, när vi ser ljust på livet och orkar göra sånt som annars är jobbigt....

  Och sötsuget bortblåst, japp!

  Det enda jag ser som minus är att värmen i kroppen ökar vill jag minnas, det hettar i ansiktet osv, är det så för dig med?

  Ska bli spännande att se hur lång tid det tar för mig med tanke på äggfastan..

  Lycka till till dig!👍

 • 17 sep 2016 10:22

  Viljans, just nu upplever jag att jag svettas lätt men tror mer på att jag är i övergångsåldern. Tidigare i år hade jag riktiga vallnigarna och de var jobbigare eftersom jag fryser så efteråt. Däremot minns jag tidigare att jag kunde bli varm när jag tog kaffe med kokosolja på morgonen och jag har även hört andra berätta att de blir varmare vid ketos.  Kan ju kanske bero på hormonerna eller fettförbränning.

  Om vi är skapta för att ligga i ketos diskuteras av många. Jag är själv inte helt övertygad om vad som gäller utan provar mig fram till vad som fungerar för mig. Det finns en del som skriver att de fått problem när de legat i ketos för länge men samtidigt andra som det fungerar utmärkt på. 

 • 17 sep 2016 10:32
  viljans

  Ja det är väl som med allt annat, det är individuellt helt enkelt😜👍

 • 17 sep 2016 14:20

  Intresssant verkligen! Jag gick in nu på hennes blogg och kollade lite. Hittade dessa ketobollar. Hur smakar de och använder du något sötningsmedel och hur mycket kakao ska man ta?  Blir spännande att följa dig framöver! Mår man bra av ketos måste det betyda något.

 • 17 sep 2016 14:39

  Receptet som jag använder

  Ingredienser
  100g smör (rumstemperatur)
  200g kokosflingor
  2 matskedar kakao
  2 matskar starkt kaffe (bryggt, inte pulver)
  1 tesked kanel
  2 msk kokossmör (alt. 10 droppar stevia)  jag undviker sötn.medel

  Jag tycker om dessa samtidigt som de inte triggar mig att äta för mycket.

 • 17 sep 2016 18:02
  aregnisw

  Härligt att du kommit igång med ketosen jag önskar mig tillbaka till den jag också yes

Logga in för att skriva en kommentar.