icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
21 mars 2019 07:15
9

Var tog motivationen vägen?

Just nu är jag i en period då motivationen saknas totalt. Jag känner på jeansen att jag borde ta itu med vikten igen men samtidigt känner jag mig innerligt trött på att alltid behöva tänka på vad jag ska äta, att ta mig till gymmet och allt annat som krävs för att något ska hända.

Troligen är detta någon vårtrötthet eller annat och jag hoppas det vänder snart.
Om drygt två veckor slutar jag min nuvarande tjänst och det innebär en hel del extra just nu för mig. Jag ska försöka avsluta så mycket som möjligt samtidigt som jag ska försöka hinna med att lära upp någon annan, just nu en konsult. Min kollega som har kunnat hoppa in för mig slutar idag så därför blir det extra stressigt. Dessutom har vi precis fått en ny chef som inte är riktigt insatt i vår verksamhet. När dagarna är slut är jag mentalt också rätt slut. Det är nog därför som jag inte orkar planera maten. Och när jag är mentalt trött så ökar även risken för småätande. Tyvärr blir träningen också lidande då det blir en del övertid.

Men jag vet att detta är övergående och snart kommer vårvärmen och förhoppningsvis kommer motivationen tillbaka tillsammans med den.

Gillar

Kommentarer

 • 21 mar 2019 08:38
  aregnisw

  Så kan det nog kännas du LUAL ska du börja på ett nytt arbete då, för i så fall har jag nog missat detta.

  Vårtrötthet lider nog många av just nu även jag. 

 • 21 mar 2019 09:16

  aregnisw, ja jag ska börja på ett nytt företag den 10 april. Detta efter nästan 13 år på det nuvarande.

 • 21 mar 2019 10:44
  gittan52

  Den där motivationen kommer och går.

  När den försvinner så behöver vi, åtminstone jag, nog sätta oss ner och fundera på vad som är värt något. Och i den situation du befinner dig nu så finns kanske inte den mentala orken för det.
  Om inte förr, så gissar jag att den tittar fram igen när du lämnar ditt gamla arbete och tar tag i det nya.  yes

 • 21 mar 2019 12:08
  paloma

  Håller med aregnisw, jag känner mig också hängig och omotiverad. Jag som inte ens har ett jobb som kräver min uppmärksamhet.

  Hoppas det lättar när du landat i det nya jobbet❣

 • 21 mar 2019 16:04
  Monqi

  Känner igen mig ang motivationen och den överväldigande tröttheten... och jag jobbar ju inte ens..
  Tror att det säkert är mycket stressrelaterat kring allt du har nu, och framför dig, säkert blir det mycket bättre när du får ett avslut av gamla jobbet och kommit igång med det nya! heart

 • 21 mar 2019 18:40

  Vad spännande att byta jobb efter så lång anställning. Men kanske också något som föregåtts av en del beslutsångest som nu tar ut sin rätt i form av trötthet?

 • 21 mar 2019 20:26

  Gittan52, jag var hos PTn idag och fick just frågan hur viktigt det var med min målvikt.  Idag blev svaret att det känns viktigare att jag kommer igång med träningen igen och helst blir bra från värk. Just nu nöjer jag mig med att den ligger stilla. Han filmade min ryggtavla när jag gjorde chins, och det var positivt att se. Det är ju sällan man själv kan kolla hur ryggmusklerna utvecklas.

  Paloma, jag tror att det är många som går på sparlåga nu innan den riktiga våren kommer. Jag tror också att det kan bli skillnad när jag börjar på det nya jobbet. Jag kommer att få jobba med min tidigare chef som jag trivs med och de övriga känner jag också. 

  Monqi, jag tror också det är den mentala stressen som slår till. Det finns ju en anledning till varför det är just min kollega och jag som slutar just nu. 

  Medlem16, det gick rätt fort för mig att bestämma mig för jag hade redan mentalt förberett mig för det här redan för två år sedan. Tanken var då att jag skulle följa med när en del av företaget skulle säljas ut. Vår nya VD satte dock stopp för försäljningen i sista stund men flera som hade förberett avknoppningen fortsatte på annat sätt med affärsidén. 

   

 • 22 mar 2019 06:54
  MagganD

  Motivation är färskvara, och ibland för gammal och slut i lager...

  Du vet iaf att det för närvarande handlar om två veckor. Jobbigt, ja, men en begränsad period. smiley

  Våren är på g! Klockan är inte ens 7, men solen lyser på mig! yes

 • 22 mar 2019 07:20

  MagganD, ja idag verkar det bli en fin dag. Ljust nu både när man går till och hem från jobbet. Det gör skillnad. 

Logga in för att skriva en kommentar.