icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
6 augusti 2015 11:11

Vad kommer PT:n att säga?

Idag är det dags för min sista PT tid för den här gången. Jag förväntar mig inga enastående resultat eftersom jag de senaste veckorna under semestern inte kört någon styrketräning. Jag tog med mig mina kettlebells för att kunna köra någonting, men den här sommaren hade jag tappat all motivation till träning. Tidigare somrar har jag kört löpträning och träning med bara kroppen, typ core-träning. I år knappt någonting, motivationen var helt borta. Däremot märkte jag för första gången på länge att jag lyckades sova bra för det mesta, vissa nätter lyckades jag få flera timmar av sammanhängande sömn. Något som jag tycker jag inte får vara med om så ofta.

När det gäller kosten har jag helt skippat min PT:s schema. Jag kände att den inte var helt rätt för mig och jag gick inte ner i vikt när jag försökte följa den, blev nästan bara på dåligt humör för jag tyckte maten blev så trist, plus att jag inte fick ordning på mina ”cravings” samt att min mage inte blev så glad.  Nu efter semestern blev det Strikt LCHF istället och de första dagarna känns bra.

Min PT hade i sitt blogginlägg lagt in de tre viktigaste punkterna för lyckad viktminskning:

  1. Sömn
  2. Kost
  3. Träning

Jag kan då konstatera att 1) börjar jag få bättre ordning på, antar att kosttilläggen som jag tar kan vara till hjälp. Vi får se framöver om detta är något som kommer att fortsätta.

2) Där börjar känner jag att jag nu vet vad som fungerar bäst för mig och det gäller att jag inte börjar med att ”unna” mig vilket brukar vara det som stör. Jag försöker att skriva dagbok för att förstå vilka känslor eller annat som ligger bakom mitt ätande eller att jag inte följer min plan.

3) Jag har kommit igång med Zumba för det är träning som jag inte kan vara utan. Styrketräning tänker jag ta itu med igen efter min sista semestervecka. Blir det svårt med motivationen får jag boka in mig på några pass gruppträning typ BodyPump. Gruppträning brukar vara det bästa sättet för mig att komma igång igen. Även Yogan känner jag att jag saknar.

Men först ska jag ha ytterligare en veckas semester då jag hoppas att vädret i Sverige kommer att bli bättre att jag kan fylla på min depå av D-vitamin inför den långa vintern.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.