icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
24 februari 2017 06:55
8

Uppe innan tuppen

Eftersom vi inte har någon tupp så vet jag faktiskt inte hur dags en tupp kommer igång så här års. Jag antar dock att det är efter klockan 4. Det var den tiden jag vaknade upp idag och lyckades inte somna om. Jag zappade runt och försökte hitta ett sövande program utan att lyckas, somna om alltså, sövande program fanns det.

Jag undrar om det är ketosen som signalerar till kroppen att den inte behöver sova längre? Fördelen med att vakna tidigare är att det blir lättare sedan när det blir sommartid. Fast det är ju ett tag till så varför inte låta mig sova mer nu?

Vikten fortsätter nedåt, -3kg hittills. Förstår att det inte kommer fortsätta i samma takt men känns som en bra början och motiverande.
 I kickstartprogrammet kommer det uppgifter att fundera över. Uppgiften igår handlade om fördelen med den nya livsstilen. Jag har några gånger lyckats gå ner rejält och därför har jag vissa bilder från de gångerna vad det betydde. Jag glömmer aldrig första gången jag lyckades få på mig ett par vanliga snygga stövlar, inte de med extra brett skaft. Naturligtvis köpte jag dem direkt. Jag kom också ihåg hur jag lättare hittade kläder som satt bra. Det finns en del snygga kläder i klädkammaren i storlek 36 som väntar. Jag har undvikit att handla när jag har gått upp i storlek. Blir bara det som behövs, för jag ska ju ner.
Jag minns också när jag vägde mindre att det var lättare att jogga, blir ju inte lika många extrakilon att släpa på.
Det är dessa bilder jag tar med mig nu när vi går mot helg och jag vet att utmaningarna kommer.

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 24 feb 2017 07:17
  paloma

  Grattis till ditt stora minus, det är alltid motiverande när det händer så mycket på vågenyes

  Vi har haft både tuppar och höns under många år, men inte nu längre. Tuppar gal så fort det börjar ljusna ute, så på sommaren var det väldigt tidigt.

  Jag brukar vakna när mannen stiger upp, och då sätter jag på TV:n. För det mesta sover jag någon timme till, det är sövande på något sätt att höra ett mummel.

  Jag har också alltid haft svårt med höga stövlar, men nu har jag ett par där jag t.o.m får in ett par byxor.

  Allt blir lättare när man går ner i vikt, utom att jag behöver ha en liten kudde mellan knäna när jag sover...det finns inga knäkuddar kvar som skydd.

  Ha en trevlig helgsmiley

 • 24 feb 2017 07:21

  Paloma, ha du också en trevlig helg. Intressant det där med kudden.

 • 24 feb 2017 07:31
  paloma

  Jag har blivit duktig på att hålla reda på den lilla kudden på natten, den ligger oftast på rätt plats på morgonen trots att jag rör mig mycket på nattensmiley

 • 24 feb 2017 07:47
  Bella50

  Först och främst stort grattis till -3 kg LUAL 💐👏🏆...och jag blev full i skratt vad gällde din kudde paloma. 😆 

  Här är det samma scenario med "lilla kudden" som i mitt fall är en liten dyna. 👍

  Jag har sett sådana knäkuddar dom man spänner fast med kardborre...men dynan duger t.v. 😬

  Senast uppdaterad 24 feb 2017 07:48

 • 24 feb 2017 08:05
  paloma

  Bella jag har sett sådana också, men dom känns lite hårda. 

  Jag letar just nu efter en ny mjuk liten kudde, dom blir lite platta efter ett tagwink

 • 24 feb 2017 08:17
  Bella50

  Jag hade besvär från en höft och kunde inte ligga med knäna ihop i den vinkeln..tog då en liten skumgummidyna...och den blev kvar efter att jag gick ner i vikt och knäna "värkte" om jag lade ihop dom. 😬

  Jag köpte en gång små resekuddar på Jysk ( tror jag ) men dom är för mjuka för knäna. Bra dock precis under nacken när det behövs. 

  Den jag sett med kardborre säljs på "postordernytt" eller "sparköp"  tror jag katalogerna heter.

  Du kan ju enkelt göra din egen ...så får du rätt stoppning och storlek.

  Ta innehållet ur en lite "uttjänt"  större kudde t.ex. 👍

  Fick nu en egen ide' 👏👏😆

  Senast uppdaterad 24 feb 2017 08:18

 • 24 feb 2017 13:00

  Vad härligt att du går ner! Hos oss börjar första tuppen att gala vid 3-tiden så här års.

 • 24 feb 2017 17:21

  Leika, det var tidigt.

  Fast när jag var i Amsterdam för flera år sedan hörde jag en tupp som gal medan det fortfarande var mörkt ute. Jag undrade då varför en annan hotellgäst inte kunde stänga av sin väckarklocka, för det var det jag trodde. När det ljusnade märkte jag att vi var på landet med hönshus i närheten. Vi hade bara tagit en taxi i mörkret på kvällen innan så jag hade ingen aning om var vi befann oss.

   

Logga in för att skriva en kommentar.