icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
13 mars 2016 09:58
4

Tjock som barn

Idag är det mycket i media om att barnen blir tjockare bland annat på grund av mer socker och mindre motion än förr. Att vara tjock som barn har jag lätt att relatera till. Jag minns inte direkt att jag blev mobbad men det finns en del händelser som jag minns ändå väl från den tiden. En sak som jag minns var när gymnastikläraren ville kolla om jag kunde komma igenom det där bandet man hade för att visa vilket lag man tillhörde. Jag gick väl då i fjärde klass. Jag förstod inte först varför men det visade sig att vi skulle ha en lek där man skulle trä över bandet över hela sin kropp och läraren ville väl säkerställa att det inte skulle bli några pinsamheter att jag skulle fastna med bandet. Tjockast i klassen – check på den.

Kommentarer

 • 13 mar 2016 10:28
  ulla165

  Jaa, sånt sätter spår. Det är lustigt hur vissa saker fastnar i minnet och följer med en hela resan...

 • 13 mar 2016 11:37
  gasten

  Var också lite rund som barn men blev inte mobbad, blev smal som tonåring. Det är nog ofta så om man är rund som barn kan man bli rund i vuxen ålder.

 • 13 mar 2016 11:43
  gittan52

  Vår ene son var normalviktig som barn men blev riktigt tjock när han gick på mellanstadiet och hans idrottslärare frågade mig lite om det. Han åt inte "fel", även om vi då, för ca15 år sedan, åt betydligt mer kolhydrater än idag. Det var lördagsgodis, inget i veckorna etc.

  Men vad hände när han började på högstadiet? Jo, han började växa på längden! Idag är han drygt 190 cm och har en perfekt kropp.

   

   

 • 13 mar 2016 13:46
  ulla165

  Det är nog så Gasten. Jag var tydligen jätte gullig mullig överviktig baby och smal och fin alla skolåren. Men efter två barn och ett skadat knä var det rejält kört för mig...

Logga in för att skriva en kommentar.