icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
13 juni 2016 07:10
5

Tillbakablick

Ibland känns det som om jag inte kommit någonvart i min ”hälsoresa”. Detta för att jag främst har mätt den i kg som jag går upp eller ner. Jag har ju gått upp en del i vikt sedan denna senaste resa började 2011.

Men när jag tar mig en riktig funderare kommer jag på saker som har förändrats som jag borde räkna som framgångar. Tidigare var jag en godisråtta. Om barnen fick något över av sitt lördagsgodis var det inte ovanligt att jag nallade av den. Inget smågodis mer för mig numera. Det som jag har kvar att jobba på är mörk choklad. Tyvärr anses ju den vara nyttig, men då ska man nog hålla sig till ett fåtal bitar och inte ta halva kakan.

Tårtor, bullar och kakor äter jag inte längre. Det är det som varit enklast för mig att avstå från och detta trots att det bjuds på fika titt som tätt på jobbet. Chips och ostbågar klarar jag också att låta bli. Av snacks är dock jordnötter och andra salta nötter kvar, det sägs att nötter är bra för att få i sig mineraler...

Jag har kommit igång att träna regelbundet, till och med flera gånger i veckan. Ett år lyckades jag till och med att springa Midnattsloppet trots att jag aldrig tidigare hade hållit på med löpning.

Att ibland tänka igenom vad jag har lyckats med gör att jag hoppas på att jag ska få motivation att fortsätta att göra mina förändringar på min hälsoresa. Besvikelsen kommer lätt när jag ser en siffra på vågen eller ser mig i spegeln, och då blir det lätt att glömma allt annat. Nu gäller det att hitta den där viljestyrkan igen för att få till nya förändringar.

Gillar

Kommentarer

 • 13 jun 2016 07:15
  viljans

  Pepp!👍🌼

 • 13 jun 2016 07:37
  Bella50

  Det var inte lite förändringar till det bättre. ..men vi styrs ju tyvärr av vad vågen visar.

  pepp till dig 👍

 • 13 jun 2016 07:43
  aregnisw

  Jaa du LUAL så är det nog för oss alla lite då och då och du har ju som Bella skriver gjort mycket bra förändringar, man måste ändå försöka att inte vara för hård mot sig själv utan vara glad för det man gjort hittills och jag tror att du kommer igen om du släpper besvikelsen på vågen också men jag är likadan jag blir också väldigt besviken när vågen visar + inget man vill så massor med pepp till dig min vän yes

 • 13 jun 2016 11:54
  gittan52

  Du ser ut att ha en mycket bra grund att stå på och på sikt kommer det nog att innebära att du tappar dina kilon som du vill bli av med.  yes

 • 13 jun 2016 16:03

  Som med allt annat här i livet har vi en märklig förmåga att se det negativa istället för det positiva, får vi höra nio bra saker om oss själva så är det den tionde negativa vi kommer ihåg! Försök att bara se de positiva saker du lyckats med och att du fått många nya goda vanor! Lycka till i fortsättningen, pepp till dig :-) 

Logga in för att skriva en kommentar.