icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
3 augusti 2015 07:27
4

Tillbaka till vardagen – vad skönt

Att tillbringa semestern i sommarstugan är inte direkt någon avkoppling. Vi har en del som behöver fixas av vanligt underhåll och dessutom en del andra större projekt. Min man är något av arbetsnarkoman och då blir det svårt att själv kunna sitta still och inte göra någonting. Om det hade varit fint väder hade det varit legalt att ge sig ut med båten och sätta sig på någon ö men tyvärr har det inte varit det vädret i år. Andra moment som jag har upplevt jobbiga är att när vi är i stugan så förväntas vi även att ta ut våra gamla föräldrar, svärfar är 91 och min mor 90. De är ofta uppe flera gånger per natt och går på toaletten och då vaknar jag till och får sömnen störd. Dessutom kräver de extra tillsyn. Detta gör att jag inte riktigt kan slappna av.

Den här veckan har jag lämnat maken, barnen och katterna på landet. Det är nästan som att ha semester. Att komma hem till huset är nästan som att komma till ett hotell, stort bekvämt badrum, stort kök med alla faciliteter, WiFi och flera TV-kanaler. Om jag bara slapp att ge mig iväg på morgonen så vore det fulländat. Men jag trivs med mitt jobb så det är inte därför jag tycker det är jobbigt, det är bara så skönt att ta det lugnt vid frukostbordet.

Bäst att jag gör mig klar. Nu får jag bara hoppas att kollektivtrafiken fungerar…

Gillar

Kommentarer

 • 3 aug 2015 07:41
  Bella50

  Huset är lika tyst och fridfullt ikväll....🌹👍 passa på att njuta.👏

 • 3 aug 2015 10:50

  Lite egentid behöver alla, även om det bara är en stund med tidningen på morgonen. När hinner du ta hand om dig själv i vanliga fall? Bara vara ensam med dina tankar? Sköt om dig!

 • 3 aug 2015 11:11

  LadyG, jag har lärt mig att på olika sätt få till egentid genom att gå iväg till gymmet eller att pyssla ute i trädgården. Ett annat sätt att få vara ifred är att ställa sig och diska. Hux flux är alla andra borta och då finns det gott om tid till egna tankarwink

 • 3 aug 2015 11:16

  Smart!!! :D :D :D

Logga in för att skriva en kommentar.