icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
16 juli 2018 09:19
3

Tillbaka till vardagen och bra rutiner

Nu har jag haft mina tre semesterveckor och det är dags att komma tillbaka till vardagen. Eftersom vi kom hem från USA igår så tog vi en dag extra för att få ordning på tidsskillnaden. 

Det kändes bra att få brygga sitt eget kaffe nu på morgonen. Vi har under veckan som gått alltid fått fundera vart vi ska gå för att få vår frukost. Att kunna fixa maten själv är faktiskt rätt skönt.

Jag behöver för tillfället inte sakna värmen då det är nästan lika varmt här hemma som det var i Florida, skillnaden är väl kanske att där är man mer förberedd med luftkonditonering. Vi har en luftvärmepump som vi kan koppla om till kyla i gillestugan så där hittade man mig under natten. Jag försökte först sova på övervånngen med öppna fönster men insåg att man nu jobbar med järnvägen dygnet runt där man jobbar med att bredda till fler spår. De kanske räknar med att man ska vara bortrest dessa veckor?

Mina mål just nu blir att först få ordning på sömnen. Helst skulle jag vilja komma upp till minst 7 timar per natt. Frågan är om det kommer att gå så länge värmen är kvar?

Nästa steg blir att få ordning på kosten. Nu blir det att inte slarva med snabba kolhydrater utan att välja det som jag vet att jag mår bra av i längden. Jag ska botanisera för att hitta recept på trevliga sallader. 

Sista steget blir att komma igång med träningen igen. Det blev en del promenerande under semestern och till och med cykling. I Key West visade det sig att cykel var det bästa för att ta sig fram. 
Jag har fortfarande problem med mitt ena ben så det gäller att välja rätt träning. Nu har jag även fått klåda under min ena fot, troligen på grund av värmen. Det kanske är läge att prova simning? 

Denna sommar har också påmint mig extra mycket om varför jag behöver gå ner i vikt. Att ha lår som klibbar ihop och skaver är ingen höjdare. Jag vet att jag slipper det om jag väger 10 kg mindre. Nästa sommar ska jag inte ha det problemet....

Gillar

Kommentarer

 • 16 jul 2018 17:03
  paloma

  Det är inte lätt att sova när det är varmt på natten, vi har ett timmerhus från 1 800-talet och det blir väldigt varmt. Men i husvagnen är det precis lagom varmt, vi har en vintervagn som håller värmen ute.

  Du har ett bra mål att jobba mot🙂

 • 16 jul 2018 22:51

  Tack Paloma. 

  Det låter härligt att kunna åka iväg med husvagnen till någon strandcamping.

 • 17 jul 2018 00:12
  paloma

  Ja det skiljer sig mycket från skogen där vi bor, då får vi ordentligt miljöombyte🙂

Logga in för att skriva en kommentar.