icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
13 juni 2015 09:01
2

Testar ny kostplan

Jag har sedan i onsdags kört enligt en ny kostplan. Det är min PT som har tagit fram den till mig efter att ha utfört olika mätningar på min kropp när det gäller fettprocent. Sedan jag började med LCHF för nästan 4 år sedan har jag gått upp i vikt och fettprocent. Nu har jag köpt ett femveckorsprogram för att testa något annat. Det är fortfarande lågkolhydrat men inte lika hög E% med fett.  När jag har kört LCHF har jag legat ungefär på 20gkh och 80E% fett. Nu ligger jag på < 30g kh och 40E% fett. Det är proteindelen som har ökats.
Jag ska äta 5 ggr om dagen, vilket är ovant för mig. Inte dricka kaffe i samband med måltiderna (inte lätt vid frukost). Grönsaker som finns på listan får jag äta hur mycket jag vill (inom rimliga gränser förstås). Med det här upplägget går jag aldrig hungrig och jag märker att jag heller inte får något sug när kvällen kommer. Jag tar stora doser av magnesium, zink, D-vitamin och omega 3.

Målet den första veckan är att få kroppen i balans och bättre sömn. Jag trodde innan jag träffade PT:n att här skulle det tränas styrketräning, men istället har jag fått ett program för att köra med foam roller och trigger ball. Innan vi kör igång med styrketräning ska jag träna hur jag gör min uppvärmning. Detta gör jag genom att stimulera musklerna med hjälp av triggerpunkterna. Aj, vad det gör ont.

Största skillnaden dock är att matlagningen blir lite tråkig. Med LCHF är det mycket lättare att hitta goda recept. Nu är det mest protein och grönsaker. Fett får jag använda till frukost och lunch, då i form av avokado, nötter och vissa oljor. Inga såser, gratänger etcetera. Tur att jag bara köpte ett femveckorsprogram wink

Kommentarer

  • 13 jun 2015 09:23
    Bella50

    Lycka till 🌹👍

  • 13 jun 2015 09:28

    Tack Bella50

Logga in för att skriva en kommentar.