icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
10 juli 2021 09:16
3

Testar en ny app, Noom

Ja jag är den som testar det mesta och nu är det att ge Noom en ny chans. Jag har testat en gång tidigare men avslutade innan den 14 dagar långa provperioden. Den gången gav jag upp främst för jag tyckte det var jobbigt att logga maten. Den här gången har det gått bättre. Jag vet inte om de har gjort några förändringar eller om jag inte hittade allt förra gången. Detta är en amerikansk app så måtten är oftast enligt us-systemet. Men nu har jag sett att det finns ml och g att välja. Man måste också vara beredd på att allt är på engelska inklusive chatt med sin coach. Min coach sitter i Texas så det har varit rätt lugnt med chatten hittills eftersom jag är mest effektiv på morgonen och då sover hon nog 😀.

 Vad skiljer sig denna då från till exempel MD? Jo, de bygger mer på psykologi och beteendeförändring än att föreslå kostscheman mm. Det finns dock ett kosttänk med grön, gul och rödklasssad mat. Inte så annorlunda en del andra där grönsaker och proteiner är i fokus. De har att man också ska välja kalorier med mycket vatten, just för mättnad. Ett exempel, bättre att äta 60 kcal druvor än 60 kcal russin.

Första veckan har gått bra, men det brukar det alltid göra när jag startar något. Om en vecka startar semestern och då börjar väl den riktiga utmaningen. Det är så lätt att börja "unna" sig för att det är semester. Nu behöver jag hitta bättre alternativ när glassuget slår till.

Kommentarer

 • 10 jul 2021 11:28
  Digitali

  Tror man själv måste hitta sin app då blir allt lättare, jag har senan 2013 använt mig av Lifesum har periodvis betalt för att få tillgång till allt. Så nöjd 🌸

 • 10 jul 2021 14:15

  Digitali, Lifesum har jag också och betalar för men använder inte så ofta. Den är lätt ändå att logga i då den är anpassad för svenska förhållanden. 

 • 10 jul 2021 15:09
  Digitali

  Lual och att man lätt kan scanna produkter direkt i appen och att kombinera sina recept och appen räknar ut kcl per portion.

Logga in för att skriva en kommentar.