icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
22 juni 2016 06:20
1

Stress och sötsug

Snart semestertid och det är hur mycket som helst som ska fixas på jobbet innan jag går. Igår var en dag då hjärnan fick gå på högvarv. Jag vet inte hur många bollar jag håller i luften just nu. Dessutom har jag också uppgifter att ta hand om för en kollega som redan gick på semester från och med förra veckan. Långa dagar blir det och mycket händelserika dagar. När jag till slut kom hem igår kände jag att jag behövde stoppa i mig något innan vi satte igång med matlagningen, bara för att lugna ner hjärnan. Tyvärr hade jag dadlar hemma som jag med lätthet drog i mig. Det är mycket socker i dadlar såg jag men inte fanns det någon spärr när jag väl satte igång. Blev klar med middagen vid kl 20. Lade mig efteråt framför TVn och det tog nog inte lång tid innan jag slumrade till. Jag kunde höra att maken fixade disken när jag låg i halvdvala. Efter att ha sovit en stund framför TVn lyckades jag gå och borsta tänderna och byta till sängen. Sedan har jag lyckats sova nästan oavbrutet till kl 5.30. Jag blev väl helt drogad av sockret. När jag låg där framför TVn märkte jag också hur mina fötter och fingrar svullnade upp av vätska. Hjärnan och kroppen verkar inte helt överens angående socker. Min kropp gillar inte när jag får i mig för mycket socker, hjärnan applåderar.
Idag får jag se om det blir sockerbaksmälla. Bäst att grunda med några koppar kaffe. Idag är också sista dagen innan "semestern" sätter igång. Dock vet jag att det ändå blir att bevaka vissa saker även på semestern. Jag behöver troligen hjälpa mina kollegor på distans. Tyvärr kommer jag att befinna mig så att jag är nåbar.
Mitt mål för nästa sommar, eller redan till jul, är att jag ska hinna lära upp en person till att vara min back up. Då kanske jag kan ta riktig semester och inte behöva slappna av med hjälp av socker....

Gillar

Kommentarer

  • 22 jun 2016 07:02
    aregnisw

    Stackare inte bra att stressa du men ibland blir det så och så skönt att du kommer att få lite avlastning så småningom även om det tar lite tid. Pepp yes

Logga in för att skriva en kommentar.