icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
28 december 2019 14:12
4

Snart ett nytt år

Då är det inte många dagar kvar på 2019. Viktmässigt var det inget bra år då jag har gått upp nästan 10kg sedan min lägsta vikt i januari i år. Så vad hände? Flera olika faktorer men den främsta tror jag det har att göra att jag började tillåta mig mer och mer att göra avsteg från en sockerfri kost. Efter att i flera år kört LCHF så började jag äta ”normalt” och då blev det tyvärr även bakverk och godis. Ett nytt jobb som inte längre låg granne med gymmet gjorde också att jag inte kom iväg lika ofta på styrketräning. Zumban fick jag också ta paus från för att få ordning på tronchanterit. Under sommaren hade jag så ont att jag inte ens kunde promenera. Jag bytte också jobb i april. På mitt nya jobb finns det alltid tillgång till frukt och nötblandningar, inte bra när jag blir trött på eftermiddagarna. Det blir också något färre steg till och från jobbet då den ligger närmre pendeltågsstationen och bara en trappa upp mot tidigare 5.

Nu försöker jag att blicka framåt för att få 2020 att bli ett år som går åt rätt håll. Det jag har lärt mig under är att få ordning på kosten är det för mig som ger effekt för viktnedgång. Egentligen att inte småäta fel saker. Jag ska nu följa ett kostschema jag fick av min PT hösten 2018, då det gick bra för mig att gå ner till nästan 70kg. Nästa steg blir att hitta tillbaka till träningen, att hitta ett nytt gym som jag känner mig hemma vid. Zumban har jag börjat försiktigt med att köra bara ett pass i veckan. Jag hoppas att jag till sommaren ska kunna träna upp mig så pass att jag kan köra själv utan att få ont. Min man brukar hålla Zumbapass utomhus i närheten av sommarstället. Det skulle vara kul om vi kunde köra tillsammans men då vill jag också vara minst 10kg lättare. Som ni märker försöker jag hitta motivationsfaktorer, dessa som helst ska vara starkare än choklad- eller godisbiten som kommer att korsa min väg....

Jag önskar er alla en Gott Slut på 2019 och ett Gott Nytt 2020.

 

Gillar

Kommentarer

 • 28 dec 2019 16:05

  Tack detsamma till dig!!✨✨

 • 28 dec 2019 16:30
  paloma

  Ibland kommer det krämpor i vägen som gör att man tappar motivationen, och då brukar gärna maten följa med av bara farten.

  Det är alltid skönt när man kan lämna det gamla bakom sig och se fram emot ett nytt år att göra bättre.

  Gott nytt år önskar jag dig också🎆

  Senast uppdaterad 28 dec 2019 19:46

 • 28 dec 2019 16:31
  piaan55

  Tack det samma, Vi ser fram emot ett nytt år 2020.
  Du har blivit en del erfarenheter rikare 2019.
  Nu kör vi

  heartyes

 • 28 dec 2019 18:50
  gittan52

  Så lätt att tappa fokus och låta kilon läggas på hög igen. Lycka till med att bli av med dem igen under 2020 yes

Logga in för att skriva en kommentar.