icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
18 september 2016 09:32
6

Siffernörd

Jag har insett att det finns ett engelskt ord för det jag försöker göra - "biohacking". Jag gillar att samla data för att se vad som händer med kroppen när jag äter vissa saker, hur jag sover eller tränar.

Nu senast har jag skaffat en våg som mäter fett%. Egentligen är det ju det jag strävar efter att gå ner i fett%. Sedan tidigare vet jag att det ändå finns en koppling till vikten, ju lägre vikt desto lägre fett%. Om inte annars går det att mäta också med måttbandet. Fast nu blir det lite roligare med siffror som samlas i appen och jag får fram kurvor, som sagt lite siffernörd är jag alltsmiley. Kanske därför som jag en gång i tiden valde att bli civilingenjör?

Vid dagen mätning kunde jag se att jag gått upp i vikt från min lägsta i fredags, då 69,2 nu 70,2. Jag känner mig mer svullen idag så det känns som jag har samlat vätska av någon anledning. Samtidigt jämförde jag fett%: 37,5% i fredags och 35,9% idag. Om mätningarna är korrekta innebär det att jag ändå har gått ner i fett%, vilket även är målet med min ketos. 

Det här är bara en veckas resultat så det är svårt att för mig säga något, men lite spännande tycker jag ändå själv att det är. Samtidigt med dessa mätningar kollar jag också blodsocker och blodketoner. Jag har börjat vänja mig vid att sticka mig i fingret wink
Kostmässigt den här veckan är jag nöjd, inga avsteg i form av choklad- eller nötfrossande. Mjölkprodukter från ko har jag också uteslutit, istället blir det mycket kokosgrädde, men smör är fortfarande ok och ost på får- och getmjölk.
Träningen denna vecka har bestått av styrketräning och zumba. Jag försöker öka på med mer nu när jag känner att min vad pallar med mer belastning. Just idag känns som det går åt rätt håll, nu gäller det att det fortsätter.

Gillar

Kommentarer

 • 18 sep 2016 09:35
  gittan52

  Här ligger jag i lä, ser jag.  wink

  Har du en våg som mäter kroppsfettet totalt eller är det bara från fot till fot?

 • 18 sep 2016 10:04

  gittan52, eftersom jag bara får fram ett värde antar jag att det är totalt. Jag har mätt tidigare på gymmet med kaliper och deras fett%-mätare och då kan man få det uppdelat per kroppsdel. Jag vet att dessa vågar inte säger hela sanningen men tror att det går att använda för trendnig. Lite nyfiken blir jag på hur det fungerar, då det borde innebära att man skickar en svag ström genom kroppen??? Det där ska jag nog diskutera med sonen, han läser just medicinskt teknik och då ska de lära sig om alla mätmetoder för att undersöka kroppen. Har visst lyckats påverka honom ocksåwink

 • 18 sep 2016 11:14
  gittan52

  Om du inte har några "handtag" på vågen så gissar jag att det bara är nederdelen som mäts. Som jag har fattat det så går signalerna mellan fotsulorna annars. 

  Här finns lite info om hur det fungerar.

 • 18 sep 2016 12:13

  Jag uppfattar det som att det är hela kroppen som mäts, dvs strömmen går upp genom ena benet upp till någon nivå i kroppen och sedan ner genom det andra. Att man måste hålla i handtag antar jag för att kunna mäta specifikt olika delar. Men som sagt dessa mätningar ska man ändå ta med en nypa salt😉

 • 18 sep 2016 16:28
  Kanylia

  Hej Lual,

  kanske du känner till detta redan eftersom du pratat om Maritinas blogg, om inte kanske Stephanie Persons föreläsning den 1 okt i Stockholm om Keto kan vara intressant. https://www.stephanieperson.com/

  Önskar själv jag kunde vara där men det är för långt att resa.

  Lycka till med mätandet 🤓

 • 18 sep 2016 18:29

  Tack för tipset Kanylia. Tror dock att jag kommer röja på landet då, det hade varit spännande att lyssna.

Logga in för att skriva en kommentar.