icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
22 februari 2018 12:45
6

Ser ni fram mot tårtan nu?

Det var frågan vid lunch från en av assistenterna som troligen är en av dem som har beställt tårta. VD ska presentera årsbokslut och då ska det firas med tårta. Mitt svar – nej, jag äter inte tårta men jag tror flera andra ser fram emot det.

Det är ofta som det ska firas med tårta här på jobbet och jag är glad för att jag en gång i tiden bestämde mig för att på jobbet ska jag inte ta någon bit. Hemma kan det dock hända vid enstaka tillfällen vid någons födelsedag.

När maken fyllde 60 så firades han på jobbet med en tårta, men där hade någon letat upp ett recept på lesscarbs så att den skulle vara LCHF-vänlig. Istället för sötningsmedel fick det bli honung. http://lesscarbs.se/lchf-godsaker/chokladtarta-med-hallonpannacotta/
 

Maken har aldrig haft problem med vikten utan har valt LCHF för att han mår bättre av att äta enligt den principen. Han kan just därför vara mer liberal, ingen risk för att triggas av något med mera.

Hur gör ni med allt detta firande på jobbet ni som fortfarande jobbar?

Gillar

Kommentarer

 • 22 feb 2018 12:55
  piaan55

  Jag avstår firande med tårta på jobbet. Ofta gräddtårtor  och princesstårta  vilket ej är min favorit. 

  Är däremot  svag fär mandeltårta  om det bjuds på födelsedagskalas. 

  Tycker det är lätt att avstå tårta.

  Ha en fin eftermiddag

  Senast uppdaterad 22 feb 2018 17:07

 • 22 feb 2018 15:54
  Flisan57

  Jag avstår både semlor och tårtor, här bjuder den som fyller de andra på tårta och i måndags kom VDn med en för det var hans tur, den som har mest problem med att jag har min lunch med mig i låda och inte äter mackor på fredagsfrukostmötet var först med att ta en bit av chefens tårta- jag hade inga problem med att ens behöva välja.

  Det är jag som står för kaffe och sånt här och det finns alltid kakor, skorpor, havreknäcke mm som man kan ta av... det är sällan jag ens tar en frukt, men det händer...

  Senast uppdaterad 22 feb 2018 16:00

 • 22 feb 2018 17:02

  Piaan55, när jag var barn var min mor bekymrad över att jag inte gillade tårtor typ princess. Numera skulle jag egentligen inte ha problem med smaken. Ha du också en trevlig eftermiddag.

  Flisan57, ja det är nog bäst att inte ta av vad som bjuds på jobbet inklusive frukten. Tänk om jag kunde vara lika strikt hemma....

 • 22 feb 2018 17:57

  Under min viktminskning hade jag som princip att bara äta min egna medhavda mat under mitt arbetspass. Nu som målviktare kan jag äta något som bjuds om jag vill någon gång ibland, men det är sällan det är något som riktigt lockar. Tycker bättre om att ha kalorier kvar att njuta av efter arbetspasset.

 • 22 feb 2018 20:31

  Medlem16, låter som du har hittat din strategi.

 • 22 feb 2018 21:02

  Vi firar inte så ofta med tårta mm. Det är fredagsfikat men där är det frivilligt att vara med och då har jag valt att inte vara med. Det är fler än jag som valt lika, det intressanta är att våra sockerglada kollegor börjar känna sig utanför numera, för ATT de äter socker. Ja världen är konstig ibland, kan inte alla bara vara OK med att vi är olika och skippa det där flockbeteendet? Nåväl, om det ska firas så hoppar jag tårta mm. Det enda jag dristat mig till var ett äpple på alla hjärtans dag, vår rektor bjöd på gelehjärtan och äpplen. Jag var tacksam för äpplena heart

Logga in för att skriva en kommentar.