icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
21 september 2015 13:20
8

Sanningen om den perfekta dieten

På SVT går det nu en serie som heter "Sanningen om den perfekta dieten". I programmet har man samlat de främsta brittiska forskarna inom området för att se om det går att anpassa dieten till orsaken till att man överäter. Där har man delat upp överätarna i tre olika grupper:

Frossarna - de som har uppmätt låga nivåer av mättnadshormon

Tröstätarna - som dämpar stress och oro med mat

De ständigt sugna - som har genetiska markörer för att bli tjocka

Jag satt under programmet och funderade själv till vilken grupp jag tillhör. Men det blir ju inte genom att mäta utan bara vad jag tror. Mättnad har jag svårt för jämfört med många andra. Jag äter gärna om jag blir stressad, och jag kan gå ofta omkring och känna sug om jag har ätit fel, d.v.s sötsaker eller fel typ av kolhydrater.

Ska bli spännande vad de kommer fram till i TV-serien vad som är den perfekta dieten. Jag känner att jag skulle kunna platsa i alla de tre grupperna mer eller mindre....

Gillar

Kommentarer

 • 21 sep 2015 14:34
  Bella50

  Intressant program. T.o.m. Gubben tittade 🌹👍

 • 21 sep 2015 15:08
  aregnisw

  Jag hörde nog till tröstätarna när jag var nyopererad i mit fot och inte kunde gå då tog jag gärna något gott till kaffet och tröstade mig med inte bra alls wink

 • 21 sep 2015 15:16
  lejonell
  Jag tyckte också det var intressant och ska följa serien. Litegrann vänder det sig dock i magen när de fascinerar sig över hur fel och mycket folk kan äta. Man behöver inte förlöjliga och skamma de modiga som deltar i programmet.
 • 21 sep 2015 15:28
  Arrietty

  Tack för tipset! Såg del 1 och känner som du – platsar i alla grupperna MEN framförallt bland Frossarna kände jag. Det var ju också intressant att både de och de med ständigt sug skulle undvika bröd och potatis. Verkligen intressant en del nyheter för mig!

 • 21 sep 2015 16:12
  BirtheX

  Lite tveksamma vetenskapliga metoder och håller med Lejonell. Lite för tillrättalagt och sensationshysterin över dem som frossar och de som inte kan sluta etc etc. Men visst jag ska se del två också..

   

  Det som gladde mig är att jag göra alla tre metoder de föreslog för varje grupp: dvs jag fastar 16:8, jag äter extrem GI (LCHF typ) och jag har min grupp (som tröstätarna behövde: Dvs ni!

 • 21 sep 2015 17:29

  BirtheX: ja tanken slog mig att det är ju detta som många här redan praktiserarsmiley.
  Jag har ännu inte fullt ut testat 16:8 bara kört den varianten då jag hade kokosfett i kaffet.
  De tog ju inte upp något om det här med sockerberoende heller men det finns väl ännu inget vetenskapligt test för att mäta detta ännu.

 • 21 sep 2015 20:21

  Tack för tipset ska ses=)

 • 22 sep 2015 06:43
  Arrietty

  Jag delar inte upplevelsen av att de "skammar" folk som äter för mycket, tycker de lyckades undvika både "det är inte ditt fel, du har fel gener" och "kolla vilken freak, men med vår hjälp så..." När eftertankens kranka blekhet slår till inser jag ändå att metoderna de föreslår är gamla och i vanlig ordning brukar lyckas för sisådär tio procent, men det piggade upp mig att de hittade lite nya fysiska anledningar till överätning.

Logga in för att skriva en kommentar.