icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
5 augusti 2015 07:25
1

Sakta ner igen

Jag har börjat igen att följa måltidsplanen för LCHF kickstart, dock med några ändrade måltider. Genast kan jag se att det ger effekt. På 3 dagar har jag gått ner 1 kg. Det känns bra eftersom jag märkte att jag hade gått upp i vikt redan under första semesterveckan. Jag har en våg i sommarstugan men är inte riktig säker på att den alltid visar rätt. Men jag kunde tydligt känna i kroppen att det där med att äta glass med glassås direkt satte sig som extra utfyllnad. Förutom glass blev det också en del salta nötter. Nu är jag ensam hemma i sta’n och nu finns det inga salta nötter hemma. Däremot fick jag ett ryck igår att äta proteinbars (low carb) efter Zumban.  De är i chokladsmak så tyvärr blev det så att jag nöjde mig inte med en utan det blev totalt 3 stycken. Nu är de slut i alla fall och jag ska inte beställa hem fler för de triggar mitt sug. Det pratas alltid om att man ska äta efter träningen och då helst något proteinrikt, det var därför jag testade att köpa hem dessa. Jag vet inte riktigt hur viktigt det är om man tränar på min nivå att äta så mycket mer protein. Jag kanske ska satsa på att ha kokta ägg hemma istället, för de triggar mig inte.

Till frukost idag gjorde jag en hallonsmoothie. Den består av kokosgrädde, hallon och vaniljpulver. För att riktigt få till min mättnad lägger jag till ett kokt ägg. Jag har märkt att den kombon gör att jag känner mig mätt och nöjd långt fram till lunch. Hallon har jag en hel del i frysen eftersom det var gott om skogshallon i år. Jag tycker om att ta vara på det naturen ger. Jag plockade även blåbär och snart blir det dags för lingonen. Det är ett riktigt bärår i år. Jag ser även att mitt äppelträd (Aroma) bär en del frukt. Dock har jag märkt att äpplen får jag vara försiktig med så jag får nog försöka skänka bort det som inte familjen kommer att äta upp. Jag har en arbetskompis som vanligtvis är allergisk mot äpplen men inte för Aroma så han är mycket tacksam när jag kommer med dessa till honom.

Pepp till er alla därute som kämpar.

Gillar

Kommentarer

  • 5 aug 2015 08:43
    Pepp till dig med! Och som vanlig motionär behöver man inget särskilt efter träning. Det räcker att man äter sina ordinarie måltider. Man tömmer inte alla depåer som eliten. Lycka till!

Logga in för att skriva en kommentar.