icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
12 maj 2019 19:20
5

Så var jag där igen - ska jag köra en kickstart?

I höstas lyckades jag gå ner några kilo när jag började följa min PTs kostrekommendationer. Det gick bra att håll den lägre vikten ungefär till februari i år. Jag tror det var i samband med mitt ryggskott som jag började slarva totalt med kosten, samtidigt som jag fick vila helt från träning. Fel ”mat” och ingen träning är ingen bra kombination. Träning ger i sig ingen viktnedgång men kan ge måbra-hormoner så jag inte småäter.

Ryggskottet gick över men då hade sockertrollet hunnit bita sig fast i mig och kilona kom tillbaka. Där är jag nu, hur jag än försöker så faller jag dagligen dit. Samtidigt kan jag heller inte träna min favoritträning, Zumba, för att få mina måbra- hormoner. Min ”kinadoktor” som jag har gått hos på akupunktur föreslog att jag skulle ta det lugnt under sommaren och bara göra sådan träning som inte ger värk efteråt. Jag hoppas kunna gå promenader i sommar och så kan jag träna överkropp.

För att få ordning på sockertrollet så tittar jag på en Paleo kickstart som jag testade för några år sedan. Jag har för mig att det då inte gick så bra den gången,  att magen krånglade när jag åt mer rotfrukter mm. Nu har jag under en lägre tid ätit både frukt och rotsaker så magen är mer van. Jag gör ett nytt försök.

Men att följa kickstart till 100% märker jag från början blir svårt. Imorgon är det vår bröllopsdag och då ska vi ut och äta. Nästa vecka, min födelsedag men den ska jag nog kunna anpassa. Sedan blir det sonens studentmottagning. Jag kanske ska vara nöjd om jag kan följa det till 75%? 

 

 

Kommentarer

 • 12 maj 2019 21:10

  Jag kan inte så mycket om kickstarter, men all förändring som är till det bättre borde du väl vara nöjd med. Att man inte alltid kan fullfölja till 100% spelar inte så stor roll i det långa loppet, bara man är på rätt väg. Gläd dig åt de fina högtidsstunderna du har framför dig!

 • 13 maj 2019 05:38

  Tack Medlem16. Du har rätt, jag ska inte glömma att ta vara på de fina stunderna.

 • 13 maj 2019 09:00
  gittan52

  Det är lätt att grabba tag i närmaste halmstrå ibland.

  Men du har varit med länge här på MD och när jag läser vad du skrivit i din Profil så funderar jag över på vilket sätt en Kickstart skulle hjälpa dig att behålla vikten (och kanske gå ner några kilo)?

  Behöver du lägga ut extra pengar på något som du egentligen, innerst inne, kan?

  Vad skulle ett sådant program hjälpa dig med i längden?

  Jag kan inte heller något om hur Kickstarterna är uppbyggda, men min magkänsla säger att du nog kan klara det utan dem. Och du verkar egentligen ha svarat på frågan själv

  Jag vet inte om du kan ha någon hjälp av Motivationskorset som jag skrev om i mars.

  Jag använde det när tanken om att skippa alkohol helt började ta form. Än så länge fungerar det utan problem smiley

 • 13 maj 2019 09:44
  aregnisw

  Jag har heller aldrig kört kickstarter och tycker nog det är lite onödiga pengar för du vet nog ändå hur du ska göra eftersom du har stor erfarenhet här på MD. Men vill du köra en sådan så ska du självklart göra det du känner för. O då önskar jag dig lycka till.

   

 • 13 maj 2019 11:55

  Tack, jag har redan kickstarterna sedan tidigare så det blir ingen ny kostnad, jag bara plockar fram mejlen igen. 

Logga in för att skriva en kommentar.