icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
24 november 2018 08:51
4

Relativt viktstabil

Jag tittar på siffrorna som min våg tar fram åt mig:

Augusti -3,3 kg
September -1,3kg
Oktober + 0,3 kg
November - 0,5 kg

Det var i augusti som jag började med min PT:s kostprogram. Som vanligt för mig är det alltid lättast i början att hålla fast i ett program, efter en tid så börjar jag "slira". Jag vet att jag måste jobba på att få till kosten till 100% om jag ska gå ner. Men samtidigt känner jag mig lite nöjd just nu att jag har hittat en nivå där vikten verkar ha stabiliserats sig. Detta trots att det har varit och fortfarande är stressigt, främst jobbmässigt. Vi är underbemannade på jobbet samtidigt som de inte har lyckats rekrytera någon ny chef åt oss. Vi har flera vakanta tjänster men de verkar inte hitta några med rätt kvalifikationer. Och då har vi ändå anlitat rekryteringsfirmor som jobbar med det.
Många tjänsteresor har det också blivit samtidigt som jag pluggar deltid på universitetet. Tidigare i år såg det också ut som jag skulle kunna få långledigt under jul och nyår men det sprack på grund av att vi är för få och vi måste ha bemanning även under mellandagarna. Jag har en hel del sparade semesterdagar men får väl hoppas att jag någon gång i framtiden ska kunna ta ut dem. 

Det som jag känner är ett plus just nu är att jag har lyckats komma igång med styrketräning mer än två gånger i veckan. Det är nu som jag känner att det börjar hända något, jag kan lägga på mer vikter. 
Mina Zumbapass har fått ge vika ett tag för att se om mitt ben blir bättre. Det måste se intressant ut att när jag och maken går till gymmet så är det han som går in till träningssalen för Zumba och jag till sektionen för fria vikter. Men trots att jag saknar Zumban så är det nog något jag får offra ett tag framöver. Nu är det flera nätter som jag har lyckats sova utan molande värk i benet. Förhoppnigsvis kommer det en dag då jag kan gå på Zumba igen.

Jag önskar er alla en skön helg. Här har vi fått ett pudertäcke av snö, får se hur länge den ligger kvar.

 

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 24 nov 2018 11:01
  Bella50

  Har också ett ben / muskelfäste som bråkat lite.

  Vågar knappt tro att det redan ser bättre ut...🤔

  grattis till vikte. Jag ligger också ”stabilt”...om än lite högre än önskvärt.

  pepp och krya på dig ✌️

  Senast uppdaterad 24 nov 2018 11:02

 • 24 nov 2018 11:09

  Tack Bella, jag önskar dig också god bättring. 

 • 24 nov 2018 18:08
  paloma

  Har du varit och kollat upp varför du har ont i benet, långvarig värk är så energikrävande.

  Grattis till din viktstabilitet👍🙂

 • 24 nov 2018 18:47

  Ja paloma, senast var jag på VC och läkaren tyckte att jag skulle ta kontakt med fysioterapeut igen. Jag gick hos en i våras och innan dess på Naprapathögskolan. Det är något med musklerna och det enda som verkar hjälpa är styrketräning. Troligen har mina rumpmuskler blivit lata av allt sittande på kontoret 😉

Logga in för att skriva en kommentar.