icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
2 augusti 2015 12:10
3

Råttan i väggen -The End

För länge sedan skrev jag om en råtta som hade hittat in inuti våra väggar och inte lyckats ta sig ut igen. Den lyckades sno betet ur fällorna samt till och med förstöra en. Nu till slut är jakten slut.
Igår kom jag hem efter att ha varit på lantstället i tre veckor. Innan vi åkte iväg tyckte jag att det hade varit tyst från råttan och trodde nog att den hade dött till slut någonstans i väggen. Men jag bestämde mig ändå i morse  för att lyfta på inspektionsluckan och kolla råttfällorna. Nu låg han där, Remy som vi döpte honom till (jag tänjer INTE kolla vilket kön det är). I 7 månader har han gäckat oss.  Om man vill tappa aptiten på morgonen är detta ett bra sätt wink.

Tre veckor på landet har gjort att jag har kommit ifrån rutinerna, det kanske behövs ibland. Under dessa veckor har jag lyckats sova rätt bra om nätterna, utan uppvak vid 4. Dock är sängarna inte de bästa så jag vaknar med värk i hela kroppen. Det går visst inte att få allt. Första veckan på semestern gjorde jag även misstaget att äta sådant jag inte bör äta, glass och kolasås, inte så bra. Det blev till att försöka jobba sig tillbaka till normala ätrutiner under den sista veckan.

Jag har läst ut Bitten Jonssons bok: Sockerbomben- i din hjärna, och det gav mig en del att tänka på. Jag har kommit fram till att jag nog inte är sockerberoende men sockerkänslig. Det verktyg jag har börja med är att skriva en "matdagbok" för mig själv där jag enkelt berskriver vad jag äter och hur det påverkar mig. Att sätta ner tankar och beteende på pränt hoppas jag ska hjälpa mig att förstå bättre hur och varför jag äter och hur det påverkar mig.

Träningen har också varit sisådär. Vädret har inte varit det bästa, enbart ett fåtal promenader när det var uppehåll. Tidigare år har jag varit mer motiverad att träna utomhus med den egna kroppens vikt, i år blev det inget. Men nu är jag i sta´n igen och idag gick jag på Zumba, dags att få till träningsrutinerna igen. Imorgon blir det dessutom att kliva upp i tid för att gå och jobba. Dock startar jag lite lugnt, efter denna vecka kommer jag att ha en vecka semester igen.

Ha en skön söndag!

Kommentarer

 • 2 aug 2015 19:14
  gittan52

  Skönt att vara av med råttan smiley

  Att skriva ner hur man känner etc när man äter kan vara bra, tror jag. Den funktionen finns ju här i MD. Fast du kanske vill ha det "manuellt"?

 • 3 aug 2015 06:52

  Ja gittan52, att skriva ner för hand i en dagbok blev valet när man inte har bra uppkoppling ute i stugan. Dessutom märker jag att det är lättare att skriva ner för hand i en bok än att sätta sig vid datorn.

 • 2 aug 2015 13:50
  Donnina

  Tur att råttan inte hade en kompis av motsatt kön och att de inte ynglat av sig....wink

Logga in för att skriva en kommentar.