icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
12 juni 2016 13:40
4

Planering, planering

Idag känner jag att det finns lite mer ork att planera inför veckan igen. Igår var en typisk dag då jag kände av "sockerbaksmälla", hade orolig mage och orkade inte göra något vettigt. Det enda som blev gjort var att jag körde några tvättar men inte mer.

Ett mönster som jag har sett är att om jag inte vet i förväg vad jag ska äta blir det lätt för mig att slarva. Jag kanske inte känner mig rikitgt hungrig och tar då till exempel en handfull nötter, sedan blir det en bit ost och så kommer jag igång med mitt småätande. Något annat som jag också har insett är att det får inte ta för lång tid att laga middagen på kvällarna. Oftast tar det ett tag tills jag är hemma efter jobbet, om jag då också måste handla på vägen hem dröjer det ännu längre. Risken finns då att jag är så hungrig innan maten är klar att jag börjar småäta. 
Min planering blir därför att jag ska veta vad som ska lagas och det får inte ta för mycket tid. Att hacka grönsaker i en kvart är inte min grej till exempel. Maten ska helst fungera för hela familjen så jag slipper laga olika rätter. Jag måste också vara tydlig till maken vad jag planerat så att om han hinner hem före mig att han kan laga maten. Vi har även diskuterat om vi ska se till att få maten hemkörd.
Nu har jag plockat mellan olika recept och lagt in i kostschemat så får vi se hur det går. Att ha allt inlagt där hoppas jag att det blir lättare för mig att registrera.
Nu kör vi...

 

Gillar

Kommentarer

 • 12 jun 2016 13:45

  Känner  igen mig i det du skriver - planering är A och O för att man inte bara ska stoppa in första bästa i munnen! :-) 

 • 12 jun 2016 15:15
  paloma

  Kanske storkok så det räcker till fler dagar, det kan man göra när man har extra tid att laga mat. Det tar inte mycket längre tidsmiley

 • 12 jun 2016 16:44
  chicha

  Planera minst en vecka i förväg vad ni ska laga på kvällarna. Jag skriver upp i en bok vilka rätter jag har tänkt och som det finns handlat ingredienser till. Dessutom hänvisning till recept. Sedan lagar min man oftast maten😏 Det är inte alltid bestämt vad som ska lagas vilken dag, utan det får han bestämma. Funkar bra för oss!

  C.

 • 12 jun 2016 17:13

  Tack för alla tips.
  Paloma, storkok blir det ju nästan varje dag ändå wink.Först för fyra personer till middag och sedan helst så det räcker till matlådor för tre personer till lunch nästkommande dag. Jag tar nästan alltid matlåda till lunch och sönerna har sommarlov. 

  Chica, lite så har jag kört stundvis. Jag skriver upp veckans måltider med hänvisning till recept. Om jag alltid skulle vänta tills maken kommer hem för att laga mat så riskerar det att bli mycket sen middagar under veckorna. Han är mycket bra på att laga mat men han är också bra på att ha kvällsaktiviteter.

Logga in för att skriva en kommentar.