icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
19 oktober 2015 19:22
2

Planera, planera

De senaste veckornas försök att gå ner har gjort att jag istället gått upp i vikt. Jag förstår att en del kan vara hormonellt då jag har kommit till den åldern då det börjar hända en del med hormonbalansen. Men jag vet ju också hur jag har misslyckats med att hålla mig till mina matplaner. Nu ett nytt försök.
Jag har Anna Halléns bok "LCHF för varaktig viktminskning" hemma. Till den finns det veckomenyer att hämta. Det blir mer kalorimässigt jämfört när jag körde LCHF kickstart men mitt mål nu är att lyckas hålla mig till 3 mål om dagen med riktig mat och se om jag kan hålla vikten.
Min första utmaning blir dock i morgon då jag ska ta ett tidigt flyg till Malmö för ett möte. Jag ska nog göra i ordning så att jag äter frukost hemma även om det blir okristligt tidigt. Det står frukost på flygbiljetten men det vet man vad det brukar bli....Sedan vet jag inte vad det blir för lunch eftersom jag blir bjuden. Till kvällen är jag hemma igen så då vet jag att det blir rätt. Tur att det bara är tjänsteresa över dagen. Framöver vet jag att jag kommer åka på längre tjänsteresor och då vet jag att på ett ställe kommer det att enbart serveras smörgåsar till lunch. Det blir att fylla handbagaget med nötter och ölkorv (nej jag tänker inte äta jordnötter i planet...)

Ha en fortsatt trevlig kväll

Gillar

Kommentarer

  • 20 okt 2015 07:11
    aregnisw

    Inte lätt att planera när man jobbar och åker på tjänsteresor inte. Men du kommer säkert fixa det den där dagen det bara serveras smörgåsar kan du då inte ta enbart pålägget om det nu är bra pålägg, men om du håller dig till enbart till 3 måltider varje dag som du planerat sedan så ska du se att det kommer att vända. Man måste pröva sig fram innan man hittar rätt. Det har jag då märkt du hopps du har det bra yes

  • 21 okt 2015 07:00

    Igår på morgonflyget kunde jag göra precis som du föreslog aregnisw, jag åt bara pålägget. Bra när man på flyget får en liten låda för att göra sin egen smörgås.

    Jag får se hur det blir när vi ska få den där lunchen. Vid den typen av möte som jag ska på blir det ofta att man ska vara represenativ och alla ser vad man gör. Jag vet också att det kommer vara några japaner närvarande. Jag får kolla upp lite vad som gäller kulturellt. Men visst går det så brukar jag plocka av pålägget.

Logga in för att skriva en kommentar.