icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
18 mars 2017 08:05
5

Periodare

Jag känner mig ibland som en periodare i mitt "sockermissbruk". Det brukar gå bra för mig att hålla mig till kostplaner i ca två veckor sedan blir det lätt att jag faller dit på något och då startar jag att bara vräka i mig av det jag inte ska äta. Nu är det så dags igen att ta tag i kosten igen, det känns i kroppen att det verkligen är dags. Den här gången tänker jag inte vänta till någon måndag för att börja utan idag blir det åter dag 1 på Kickstart Keto. 
Jag har de senaste dagarna funderat på om jag skulle testa något annat som till exempel medelhavskost, men efter att ha läst recepten insåg jag att det skulle komplicera min matlagning. Maken kör LCHF för hälsans skull (reumatiker) och då blir det lättare om vi kan äta samma typ av middagar. Dessutom är det en del söta saker med som banan, ananans och honung som nog inte skulle hjälpa mig att bli av med sötsuget. 

Det som ändå har fungerat under veckan som gick är träningen. Det började i söndags med ett 2,5 h långt Zumba-pass. Två tillfällen med styrketräning, ett pass BodyJam och ett Yin yoga pass, en bra blandning. Idag och imorgon blir det Zumba igen. Vi får se hur mycket jag kommer att orka nästa vecka eftersom jag räknar med vissa omställningsbesvär. Det brukar gå bra men ibland känns det i alla fall när jag ska köra styrka att jag inte orkar lika mycket. 

Solen verkar kunna titta fram idag så det blir nog också att börja röja lite i trädgården. Vi har klippt ner vinrakorna och en del buskar så nu blir det att ta hand om klippet.

Ha en skön lördag!

Gillar

Kommentarer

 • 18 mar 2017 08:17
  Bella50

  Nu är du på G...gött 👏👏

  Vi är nog lite "periodare" allihop med viktproblem, tror jag 😬 Går inte att bara ta lite... håller en 👍

  Senast uppdaterad 18 mar 2017 08:17

 • 18 mar 2017 08:38
  aregnisw

  Skönt att du är på gång igen och det går nog aldrig att skjuta upp något utan det är bara att ta tag i allt på direkten jag önskar dig lycka till LUAL yes

 • 18 mar 2017 08:49

  Tack Bella och aregnisw

 • 19 mar 2017 08:59
  FrkM

  Känner igen mig i periodeare! Tror vi är många som är så. Denna gång var dock bra perioden lång men nu har jag fallit dit. Ska försöka hitta fokus igen. 

  Bra träning du fick till!

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

 • 19 mar 2017 09:13

  FrkM. det är väl det som gäller, att få bra perioder att bli längre och längre och korta de dåliga så mycket det går.

  Du hittar snart fokus igen. Peppyes

Logga in för att skriva en kommentar.