icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
23 juli 2016 08:30
2

Paleo - dag 6

Min fredagkväll gick bra, inget unnande och det trots att det står en påse nötblandning på köksbänken. Är det något jag är svag för så är det nötter. Men jag vet att börjar jag ta några enstaka så slutar det inte förrän påsen är tömd. Vikten jämfört igår är + 0,2 kg. Visst hade jag hoppats se likadana siffror som de föregående dagarna men så fungerar nog inte kroppen. Jag får skylla på värmen som gör att jag känner mig mer svullen. Det viktiga är att jag inte fuskat med småätande.
Jag hittade här i MD att jag hade skrivit om mina tidigare erfarenheter av Kickstart Paleo som jag började med en gång nu i maj men inte körde alla veckor. Nu såg jag att jag då hade bekymmer med trög och svullen mage. Den här gången har jag ännu inte märkt av samma problem. Kanske det beror på att förra gången gick jag från LCHF men denna gång efter att ha svullat i tre veckor på godis och glass? Lite mer gasig har jag märkt jämfört när jag kör LCHF men inte så det stör, i alla fall mig. 
Jag måste ändå beundra min familjs stöd i mina försök att hitta rätt att äta. Nu när jag kör Paleo blir det en del kokosmjölk och sötpotatis som båda har sina karaktärer. Maken brukar inte vara förtjust i kokt eller ungsrostad sötpotatis men nu upptäckte vi om vi gjorde sötpotatispommes eller mos så gillades det av alla. Första veckans meny har gått bra. Det enda majoriteten av oss inte gillade var fisk med dill. Där är sönerna och jag överens, dill är inte gott.

Idag verkar bli en varm dag så vi ska försöka planera att åka iväg och bada någonstans. Visst hade vi önskat att det var de här veckorna vi kunde vara i stugan och åka ut med båten men nu får svägerskan njuta istället. Jag minns att det blev samma sak för två år sedan. Förra året då det var dags för oss att ha de sena veckorna var det inte lika varmt. Men vem kan styra vädret? Vi har funderat på att ta upp båten hit till Stockholm för att kunna använda den mer. Idag blir det enbart de tre veckor vi är på landet som vi använder den. Skulle den finnas närmare skulle man kunna använda den på helgerna. Fast då blir det att hitta en bryggplats och betala för den. På landet har vi två båtplatser som inte kostar något. Vi får dock se hur det blir i framtiden. Svägerskan säger att hon inte kommer att ha råd att ha lantstället när hon går i pension. Vi kanske istället får titta på om vi kan köpa ut henne. Då skulle vi säkert också åka ner dit oftare. 

Ha en skön lördag!

Gillar

Kommentarer

 • 23 jul 2016 10:18
  viljans

  Bra gjort du att låta bli nötterna, du är inte ensam om att inte kunna ta bara en😜 

  Hoppas ni hittar nån lösning på det där, är samma här när man delar med andra, dock har vi haft vädret på vår sida😜

  Pepp till dig!!👍🌼💖

 • 23 jul 2016 12:31

  Fascinerande så olika vi är, jag älskar dill och mycket ska det vara :-)

  Hoppas ni hittar en lösning på det där med lantstället! Pepp!

Logga in för att skriva en kommentar.