icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
17 april 2017 09:13
5

Påskpyssel

Vädret här hemma gjorde att vi aldrig åkte iväg till lantstället under påsken. Tur var väl det för jag har sett grannar på landet lägga ut bilder på snötäcket. Istället har vi här hemma försökt att pyssla en del inomhus. Det är ett ständigt rensande som aldrig verkar ta slut. Senast lyckades jag slänga en hel påse med gamla fakturor mm.
Mitt i allt rensande kände jag att det var dags att förnya något därhemma. Jag bestämde mig därför att klä om stolarna till matsalsbordet. Det blir andra gången de får en makeover. Förra gången tog jag ett par rosa gardiner som aldrig skulle användas mer. Den här gången åkte vi iväg till en tygbutik och köpte möbeltyg. Nu får stolarna omvandlas från det rosa till det mer sobra bruna. 

b7a94052-19f0-46ec-bdd1-e15c892eeac8.JPG

En ny matta har också inhandlats på IKEA. Den får komma på plats när stolarna är klara. Har man katter som vi så blir det ett visst slitage på mattorna, speciellt om det är favoritstället att äta sin möss på.

Jag håller på att läsa boken om "The 17 day diet". Det är inte som man kan tro en diet som bara pågår 17 dagar utan den har faser som alla är 17 dagar långa beroende på hur mycket man vill gå ner. Mellan faserna har man en "faste-dag" som består av smoothies.
När jag läser boken påminner det mycket om Dukan-dieten, en low carb high protein. Skillnaden är nog att här tillåts bär och frukt av vissa sorter redan från första dag, detta för fiberinnehållet. Dukan använder sig av havrekli för att man ska få i sig fiber. Precis som Dukan är det mycket lite fett som gäller och det är här som jag känner att det kan bli ett problem för mig, jag har kört LCHF sedan 2011. Att dra ner fettet till minimalt blir ett stort steg. Om jag ska följa detta måste jag dessutom laga två helt olika måltider till middagen. Vi får se hur jag kan få detta att fungera i vardagen och om jag kan klara mig från småätande. Det kan finnas risk för större sug med mindre fett i kosten.
Frukosten idag blev två kokta ägg och en skål med blåbär (hade ingen grapefrukt). 17 day anger också att man ska dricka grönt te till varje måltid. Jag får fixa en matcha när jag har druckit upp kaffet? För kaffet klarar jag mig inte utan till frukost.

Gillar

Kommentarer

 • 17 apr 2017 09:23
  FrkM

  Härligt med lite uppdatering i hemmet. Stolarna blir supersnygga!

  17 day diet får du berätta mer om när du läst på en bit. Låter intressant :)

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

 • 17 apr 2017 09:48
  viljans

  Snyggt!! Lycka till!!👍👏💖

 • 17 apr 2017 12:06

  d9ce1f43-7744-47ac-acd5-8cc483a6d376.JPG

  Alla stolar omklädda och mattan på plats. Nu tar jag lunch: kallrökt lax, sallat, paprika med balsamico och avokadoolja.

 • 17 apr 2017 13:42
  FrkM

  Supersnyggt! och Supergott! laugh

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

 • 17 apr 2017 14:16

  Tack FrkM smiley

   

Logga in för att skriva en kommentar.