icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
7 maj 2022 09:18
3

På valpspaning

Förra helgen var vi iväg och tittade på valpar. Rasen heter Épagneul de Saint-Usuge, och vi var hos en uppfödare i just Saint-Usuge, Frankrike, för att diskutera valpköp. Senare i sommar ska vi åka ner och hämta en av dessa godingar.
16d6cb32-b673-4ee0-8112-6273ae3daf99.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 7 maj 2022 11:41
  gittan52

  Kul!

  Det ska bli spännnande att följa denna, för mig helt obekanta, rasen.  smiley

  Så söta och de påminner en del om jaktspringervalpar, tycker jag.

 • 8 maj 2022 07:08
  klaraelv

  Jag är inte så van med hundar, men de där var riktigt söta så jag kollade lite på rasen, såg att de blir i en bra storlek och att de är söta även som vuxna. Kul med en ny familjemedlem.

 • 8 maj 2022 08:45

  Gittan, inte konstigt om du inte hört om rasen tidigare. Idag finns det bara ett exemplar i Sverige. En bekant till mig tyckte den liknade mycket en Wachtelhund. Skillnaden är nog vad de är framtagna för att jobba med. Den här rasen ska stöta upp fåglar som ligger och trycker i gräset. Den vita svanstippen kommer att finnas kvar som vuxen så att man ser den i det höga gräset.

  Klaraelv, ja storleken var en anledning till att jag ville ha denna ras.  Min man var först ute efter en Épagneul picard men vi började tänka i nya banor efter att besökt uppfödaren i Sverige för picard, samma uppfödare hade tagit hem en Saint-Usuge. 
  En som kanske inte kommer bli glad för den kommande nya familjemedlemmen är vår katt. Men han är ju nästan som en hund ibland så vem vet.

Logga in för att skriva en kommentar.