icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
28 juli 2018 07:30
8

På jakt efter blodmåne

Jag antar att jag inte var den enda som hade tänkt titta på seklets längsta månförmörkelse? Jag minns i tonåren när jag klev upp mitt i natten för att få se en. Nu tänkte jag att det skulle ju vara på en mer normal vaken tid. 

Gissa vad snopna vi blev när vi inte kunde hitta månen! Sonen och jag hade varit hos en vän för att kolla till katt hans katter. Vi började redan där att titta efter månen. Tyvärr är det en del höga hus däromkring så vi trodde att det kanske var därför vi inte såg den. Då började istället vår bilffärd genom kvällen på jakt efter månan. Vi körde till olika lämpliga ställen där vi trodde att vi kunde se den, men icke sa nicke. MIn vän som för tillfället besöker Ukraina kunde skicka en bild på blodmånen därifrån så vi visste att den fanns att se någonstans. Men hos oss hade den gömt sig troligen bakom några moln. TYpiskt denna molnfria sommar att de skulle komma just nu.

Jag vet inte om det var månen som gjorde det, eller värmen, men inatt var det svårt för mig att somna. Det får bli kaffet igen som räddar min dag när jag ändå bestämde mig att kliva upp. Jag ska iväg igen och kolla läget med vännens katter. Speciellt den ena trodde vi att vi skulle behöva ta till veterinär igår. Men efter att jag hade ringt veterinärkliniken så bestämde vi oss för att avvakta. Katterna hade min väns bror som kattvakt fram till igår och precis när han var på väg att resa iväg så blev han orolig att ena katten inte mådde bra då den hade haft diarré och annat. Jag åkte genast dit igår för att hjälpa till så han inte missade nattåget. Det är precis sådant här som jag är rädd ska hända när vi åker bort, att katterna ska visa tecken på att de är dåliga. Min vän vet ju att jag är van vid katter och jag har lovat att ta dem till veterinären om det behövs. Vännen kommer hem imorgon så då hoppas jag att det är fullt friska katter han kommer hem till.

Idag får jag se upp så jag inte slarvar med kosten, eftersom helg och dålig sömn inte är en bra kombination. Det har gått bra för mig nu under veckan, typ 1 kg ner , och det måste jag se till att vårda.

 

Kommentarer

 • 28 jul 2018 07:44
  Lovis

  Ingen bra bild då det även här nere i Skåne plötsligt blev lite moln och skyar på himlen, men kunde ändå se blodmånen.

  69a20928-689d-4e79-8793-489790d9e320.JPG

 • 28 jul 2018 07:47

  Lovis, vilken tur du hade som fick se den. Jag har sett flera fina bilder på nätet där man fångat både månen och Mars.

 • 28 jul 2018 07:54
  aregnisw

  Jag satt på balkongen igår o väntade men igen blodmåne här o jag var för trött så jag gick o lade mig men det hade varit häftigt att se den.

 • 28 jul 2018 08:15
  gittan52

  Jag såg inte heller någon måne, tyvärr.

  För några år sedan passade jag grannens katter när de var bortresta. De går ute, men skulle helst in på kvällen. En av dem var borta i 3 dagar och då bestämde jag mig för att aldrig mer passa någons katter.
  Framför allt då man inte vet vad som kan hända dem och ansvaret för dem om de blir sjuka. Jag har ingen som helst erfarenhet av katter.

  Hoppas katten piggnar på sig.

 • 28 jul 2018 08:27

  aregnisw, ja jag såg många igår som undrade var månen var och gav upp.

  gittan52, det påminner mig om när jag vaktade grannens vattensköldpaddor som var utomhus. De var hopplösa att ha koll på och jag visste att de kunde rymma.

  Min honkatt är sådan att hon inte syns till på flera dagar, speciellt på sommaren. Hon smyger in äter mat och sticker direkt ut till något eget ställa. Istället har vi grannens katter som hänger hos oss. Vi är bara kattens tjänare ....

 • 28 jul 2018 08:49

  Jag hittade den till slut, men den stod ganska lågt.

 • 28 jul 2018 09:06
  Lovis

  Hundar har ägare, katter har tjänstefolk. Så är det! wink Haft både hundar och katter under årens lopp, nu återstår bara två kattbröder på 9 år. heart

 • 28 jul 2018 20:47

  Jag såg den men hade lånat ut stativet till Alexander som skulee fotta den med stor förstoring får se om han lyckades. Hade perfekt måne över sjön, den kröp ur molen kvart över 23 syndes hela tiden det varade.

Logga in för att skriva en kommentar.