icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
11 november 2016 06:43
8

Ond cirkel

Just nu verkar jag ha hamnat i en ond cirkel när det gäller kombinationen stress och kost men som vanligt hoppas jag att det ska vända. På jobbet är det mer än vanligt och nu har det blivit mer på hög nivå att man behöver mig som resurs i ett visst projekt. Tyvärr har jag även andra saker som också är viktiga som jag heller inte kan prioritera bort. Min chef försöker hjälpa mig men det är också svårt för henne att komma på lösningar. Det är nästan så att jag funderar på att åka in i helgen för att försöka jobba ifred men samtidigt har jag allt hemma som måste fixas. Skönt att det har slutat snöa i alla fall. Att skotta fram bil stod heller inte på mitt schema men det fick bli gårdagens träning.

Matmässigt är det inget som fungerar och det beror troligen på ovanstående. Jag känner dock att jag snart måste ta tag i det för jag känner utan att jag har vägt mig att det inte är bra. Vanligtvis brukar jag ha en relativt platt mage, det är den inte längre. När låren klibbar ihop är också ett säkert tecken på att det har gått för långt. 

Gillar

Kommentarer

 • 11 nov 2016 06:56
  aregnisw

  Fy för denna stress jag vet vad du pratar om och det påverkar vikten mer än vad man tror, hoppas allt ordnar upp sig framöver för dig alla har vi våra problem du peppkram till dig yes

 • 11 nov 2016 06:58
  aregnisw

  Märkligt detta med att de som har ett bra arbete och det kör ihop sig totalt att det inte går att få in någon resurs av något slag när det finns så många duktiga arbetslösa det övergår mitt förstånd i alla fall. Vill dom köra slut på folk totalt no

 • 11 nov 2016 07:05
  Bella50

  Hoppas det lugnar ner sig. Inte ska det behöva jobbas över , tycker jag.

  Man behöver sin vila och återhämtning. 

  Älskar att vara klar med den biten i livet. 👍

 • 11 nov 2016 07:16

  aregnisw, vi försöker få in konsulter men det är svårt att hitta folk som redan kan det vi jobbar med. Det vi jobbar med är så speciellt och när man redan har mycket att göra vill man inte samtidigt vara handledare. Jag märker själv att det är en viss brist på min kompetens eftersom jag då och då får samtal från rekryterare, även för utlandstjänst. 

 • 11 nov 2016 07:49

  Fy,  jag vet hur det är med stress på jobbet och om man inte aktar sig kan leda till hälsoproblem,  sömnsvårigheter bla och det är ju också bevisat att stress kan ge övervikt pga ökad kortisol i kroppen. Men det är ju en svår situation. Jag undrar om det ändå inte är värt att lära upp någon för att i längden få en lösning. Jobba helst inte över skulle jag rekommendera. Jag har själv gjort det så mycket, man gör allt för att hjälpa men ingen tackar en ändå. Man blir bara utmattad själv. Försök lägga problemet på ledningen. Vad är det för jobb? Pepp,  pepp! 

 • 11 nov 2016 08:55
  Arrietty

  Stresspåslag är intressant, nu verkar det som att du faktiskt inte sköter maten utan äter mer än du behöver så då förklaras viktuppgång av det, men jag tycker mig nu kunna se hos mig själv att stressen I SIG – utan förändring av menyn – "låser" vikten eller till oh med ger uppgång. 

  Vid rädsla, psykisk eller fysisk stress (flykt- och kamprespons), eller inflammationsrisk påverkas stressaxeln, och för att minska dess negativa påverkan frigörs kortisol i ännu högre grad. Kortisol är ett skyddande stresshormon som i lätt och tillfälligt förhöjda nivåer har en inflammationshämmande effekt på immunsystemets celler. Långvarig stress har dock motsatt effekt på immunförsvaret (...) Kortisolnivåerna är ibland relaterade till kroppsvikten. Höga kortisolnivåer ger ofta högre midja-höft-kvot, och hänger då samman med högre blodtryck. Förhållandet är dock inte absolut, vare sig till BMI eller bukfetma, eftersom normalvariationerna i kroppsbyggnad är stora.

  ...läser jag på Wikipedia. Du ska ta dig på allvar – den dagen du kliver över gränsen in i utbrändhet är allt förändrat för alltid. Verkar det som, jag har själv inte varit där, verkar helt enkelt inte ha gener åt det hållet... men det ska man förstås inte förlita sig på!

 • 11 nov 2016 09:23
  Tita

  Det är roligt att jobba och jobba hårt då vi får uppskattning😄 Kom bara ihåg att för att vårda framgången måste du också vårda kroppen annars orkar du inte!!💐💐

  Tusen pepp på dig!!

 • 11 nov 2016 18:20

  mosel undrade vad jag jobabde med. Jag jobbar inom läkemedelsbranchen med specialistläkemedel. Många av våra produkter är livsviktiga för att patienten ska kunna överleva över huvud taget. Det finns akutmediciner och det finns läkemedel för dem som har en genetisk effekt, om de inte får dem riskerar de att dö.  Därav av det kan bli stressigt ibland, för vi måste trots alla problem som uppstår se till att patienten får sin medicin. Och jag är en av de som får lösa vissa av problemen....och ibland hopar de sig.

  Jag och min chef satt nu när alla hade gått hem och försökte lösa tillsammans med mig några av mina uppgifter.  Ibalnd går det fortare när man har någon att diskutera med, speciellt en som har så mycket erfarenhet.

  Imorgon ska jag åka in och försöka beta ner en del av mina högar när jag inte riskerar bli störd. Äldsta sonen får komma med och hjälpa till. Han har fått timanställning för att kunna hjälpa till med arkivering och scanna dokument, något han hade som sommarjobb 2015.

  Men nu ska jag ta mig hem. Jag har beställt middag av maken.....

   

   

Logga in för att skriva en kommentar.