icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
22 februari 2015 09:38
1

Omstart på Matdagboken

Det är nästan ett år sedan jag skrev här senast men nu gör jag en omstart. Den här gången har jag bestämt mig för att testa Kickstart LCHF. LCHF är dock inget nytt för mig, jag har kört detta i snart 3,5 år. Dock har det inte gått så bra för mig eftersom jag under denna tid har gått upp drygt 10 kg. Jag vet att jag har haft det svårt med att äta lagom mängd av till exempelvis choklad och nötter samt att jag har probelm med mättnadskänslan, därför ska jag nu försöka hålla mig till en föreslagen meny och se om det kan ge någon viktnedgång.

När det gäller träning sker det på en någorlunda regelbunden basis. Om jag får till det tidsmässigt under en vecka kan det bli två danspass (Zumba, BodyJam eller AfHo). Däremellan försöker jag få till det med styrketräning, målet är 3 ggr i veckan. Jag har ett styrekträningsprogram som tar drygt 1,5 h. Det är inte alltid jag hinner köra hela programmet så då delar jag upp den i olika omgångar. Sedan i januari finns det ett gym intill mitt jobb. Det har gjort att jag nu kan träna innan jobbet, Att nästan ha gymmet för sig själv på morgonen utan kö till olika redskap ser jag som en lyx.

I fredags testade jag yoga efter jobbet. Så nu finns det ytterligare ett pass jag vill försöka gå på. Nu gäller det för mig att planera in hur jag ska hinna med allt detta. Nu när jag ska köra kickstart är det ju också viktigt att planera maten och få tid till att laga alla rätter. Jobbar man heltid och har en viss restid till jobbet så blir det tajt med tiden. Samtidigt har man tonåringar som behöver hjälp med skolarbetet, samt annat därehemma...Planering och fördelning kommer att bli viktigt.

Nu är det nog bäst att jag avslutar så att jag hinner göra mig iordning till dagens Zumbapass.

Ha en trevlig söndag!

Gillar

Kommentarer

  • 22 feb 2015 11:32

    Välkommen tillbaka, LCHF-kickstarten är grymt bra! Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller behöver pepp under kickstartens gång :-)

Logga in för att skriva en kommentar.