icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Försöker hitta balansen när det gäller sömnen, kosten och träningen.
5 november 2018 07:17
5

Nya tag

Ny vecka, nya tag. Ett mantra som jag använder mig ofta av. Varför är det så svårt för mig att hålla mig fast vid något en längre tid? Jag följer just nu en kostplan som tillåter mig en större mängd kolhydrater än när jag körde LCHF. Första månaden gick det bra att hålla mig till planen men sedan hände det saker som gav mig extra stress och genast började jag göra en massa avsteg. Nu får jag bli hårdare på att inte köpa hem saker som jag vet att jag inte klarar av att ha hemma. 

 

Kommentarer

 • 5 nov 2018 07:49
  gittan52

  Så mycket som påverkar oss och stress är väl en av de vanligaste, gissar jag.

  Bra med framförhållning på hur vi motverkar följderna av stressen yes

  Ännu viktigare kanske att träna på att hantera stress wink

 • 5 nov 2018 09:24

  Pepp till dig! Jag tror väkdigt mycket på att inte ha saker i kylskåp, skafferi eller frys som man vill undvika att äta. Det behöver verkligen inte bli tomt för det! Om det inte finns godis, digestive eller glass hemma så är chansen att klara ett suganfall större. Du kanske kan planera även avstegen? Vilken skulle vara din tillåtna nödmat, när stressen vill att du stoppar något i munnen?

 • 5 nov 2018 14:13
  paloma

  Det är jobbigt när man tycker att man har kommit igång, så kommer något som tar fokus från det man ska göra. 

  Det är därför jag försöker ändra på lite i taget för att inte tröttna, jag gör så bra jag kan utan att krångla till det för mycket.

  Stress är ingen bra kombination med viktminskning, men att inte kunna hålla sig till sina planer ger också stresspåslag.

  Lite balans är nog det bästa🙂

   

 • 5 nov 2018 18:06

  Tack alla för input.

  gittan52, jag inbillar mig att jag är bra på att hantera stress för jag tycker inte alltid själv att jag känner stressen. Men hjärnan verkar vilja säga annat eftersom sötsuget slår till ibland. Och inte förrän i efterhand har jag förstått att jag på något sätt har varit upprörd eller stressad. 

  seglar67, jag har bett familjemedlemmarna att försöka gömma undan en del av det som de själva vill ha. Jag vill ju inte begränsa deras liv bara för att jag inte kan låta bli att småäta. Jag ska fundera på bra nödmat att ta till, helst något som knaprar.

  paloma, ja jag fick ett rån och en förkylning med kvardröjande hosta som störde mina planer. Nu hoppas jag slippa sådant ett tag framöver. Har bara ett ben som fortfarande värker som jag hoppas en dag ska bli bra. 

  Jag försöker att hitta de enklaste lösningarna och bland annat så registrerar jag inte utan försöker hålla mig inom de föreslagna livsmedlen och mängderna. Men det gäller att inte ta ut svängarna för mycket. 

   

 • 5 nov 2018 21:35
  paloma

  Det är bra om man inte tar ut svängarna för ofta, jag brukar tillåta mig lite extra på helgen. Men även då försöker jag att inte sväva ut för mycket. Men när andra äter och knaprar blir jag sugen.

  Hoppas benet blir bättre, det kan vara svårt att vara aktiv som man vill med ett värkande ben.

Logga in för att skriva en kommentar.